Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montare condensator pe un motor


Vizitator ramian

Postări Recomandate

Vizitator ramian

Salutare ! Sunt nou pe forum si novice in electronica. Vreau sa fac un polizor dintr`un motor de masina de spalat automatica veche . Problema e ca motorul nu are condensator de pornire pe el , probabbil era montat pe carcasa masinii care nu mai e , si astfel porneste doar cu un impuls mecanic. Ce valoare ar trebui sa aiba condensatorul , si cum se monteaza raportat la bornele existente astfel :un fir rosu pe care eu il consider "principal " fata de care am : doua borne care dau turatie mare(stoarcere) si alte doua care in raport cu cel rosu dau ambele o turatie mult mai mica + o masa. Revin cu intrebarea : Cum montez un condensator fata de alimentarea motorului ? Multumesc foarte mult !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator ramian

Din schema alaturata inteleg ca acel condensator trebuie montat in paralel cu fiecare infasurare ? daca da , mai sunt catema intrerupatoare care ma cam incurca ...O parere de specialist ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări