Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montare condensator pe un motor


Guest ramian

Recommended Posts

Salutare ! Sunt nou pe forum si novice in electronica. Vreau sa fac un polizor dintr`un motor de masina de spalat automatica veche . Problema e ca motorul nu are condensator de pornire pe el , probabbil era montat pe carcasa masinii care nu mai e , si astfel porneste doar cu un impuls mecanic. Ce valoare ar trebui sa aiba condensatorul , si cum se monteaza raportat la bornele existente astfel :un fir rosu pe care eu il consider "principal " fata de care am : doua borne care dau turatie mare(stoarcere) si alte doua care in raport cu cel rosu dau ambele o turatie mult mai mica + o masa. Revin cu intrebarea : Cum montez un condensator fata de alimentarea motorului ? Multumesc foarte mult !

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Din schema alaturata inteleg ca acel condensator trebuie montat in paralel cu fiecare infasurare ? daca da , mai sunt catema intrerupatoare care ma cam incurca ...O parere de specialist ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines