Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imprimanta semi-profesionala ...


Lyvyutzu
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...

transfer termic=laser iar astea laser profesionale (adica mari) intr-adevar vine in flacoane tonner-ul (adica se toarna cu sticla)tot ce pot sa-ti spun e ca sunt foarte scumpe (nu stiu la ce preturi ajung, va trebui sa cauti tot ce pot sa spun ca o imprimanta laser alb-negru A3 (fotocopiator inclus; full duplex etc acu 4 ani a fost 1700euro noua)

Link to comment
Share on other sites

Una e transfer termic si altceva e laser, tehnologia e total diferita, astea cu transfer termic seamana mai mult cu vechile imprimante cu ribon, nici vorba sa aiba toner ca imprimantele laser.

oops... my bad :jytuiyu stiam ca astea laser tot termic e transferu elementului grafic (adica incalzeste cilindru pe care adera tonerul dupa care il preseaza pe hartie pentru a fi absorbit) nu stiam ca mai sunt si altele...iar cat despre alea cu ribbon... nu cumva is pe percutie? eu am avut una si stiu sigur ca avea 24 de ace cu care percuta ribbonu pe hartie... ce-i drept se si incalzea capu de scriere... dar niciodata n-am fost curios de ce...
Link to comment
Share on other sites

Asa arata o imprimanta cu transfer termic model Alps 1000 cam veche si depasita dar perfecta pentru a vedea principiul de functionare. Casetele din fotografie contin o banda din material plastic care sub actiunea caldurii generate de un cap termic transfera culoarea pe hirtie.

 

A nu se confunda cu imprimantele matriciale, alea cu 'ace'.

 

Am vazut fotografii tiparite pe CANON SELPHY, aratau foarte bine, ia in calcul modelul mentionat, atentie la consumabile, calculeaza sa vezi care este pretul final per fotografie.

 

Posted Image

 

 

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

nu sunt de acord cu transferul termic pentru calitatea buna.Tot INk jet si laminare pt rezolutie buna.Intrebarea este... cati bani esti dispus sa dai ?! deoaree .. ce as recomanda ... este Epson Stylus Photo R1900 Rezolutie la printare color (dpi): 5760 x 1440 (optimizata).Ca sa explic de ce nu e termicul bun calitativ.Termicul este bun daca te itnereseaza ideea de fotografie printata pentru un album personal, unde calitatea este normala. Transferul termic pe Riboane .. este Red Yellow Blue, pe langa cele profesionale de printare .. pleaca de 6 Culori in sus.Ce ti-am dat eu are 8 :d T087320 - Cartus Magenta, compatibilT087720 - Cartus Red, compatibilT087020 - Cartus Gloss Optimizator, compatibilT087120 - Cartus Photo Black, compatibilT087220 - Cartus Cyan, compatibilT087420 - Cartus Yellow, compatibilT087920 - Cartus Orange, compatibilT087820 - Cartus Matte Black, compatibilDaca vrei mai iefetin si doar pt tine .. atunci e ok una pe transfer termic, doar ca ai o dimensiune fixa a fotografiei pe care printeaza.2. Calculeaza cate fotografii ai vrea sa printezi si vezi daca nu e mai bine sa printezi la un studio profesional.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines