Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ECU - Proiect


Recommended Posts

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cum adica sa "citesti ECU pe banc"? Pai, daca nu e legat cu senzorii si pe un motor functional, ce naiba sa citesti? ECU n-are nici-o legatura cu codul cheii :)Pana la urma, ce trebuie sa faci tu la proiectul ala: hardul, softul sau si una si alta?Vezi ca sunt cateva topice pe aici (de exemplu cel cu clona de ELM323) de unde poti gasi un capat de ata.Cat despre ECU, daca nu ai masina cu asa ceva, suna un prieten.

Link to comment

chiar acum ma documentez despre chestia asta.....am gasit un forum pe la croati unde cineva a relalizat asa ceva pt o vectra ( http://opelclub.hr/forum/viewtopic.php? ... 0&start=30 ) unde a folosit un integrat atmega16 pt a citi date din ECU si a le afisa pe un display.....din ce-am vazut poate citi aproape orice din ECU prin algoritme de calcul a reusit sa afiseze si consumul de benzina...pacat ca nu da chiar asa de multe detalii.....cu greu am facut rost de adresa lui de mail si i-am cerut mai multe detalii....astept poate ma lamureste cum sta treaba....eu as vrea sa fac asa ceva pt un Astra F

 

cat despre ce vrei tu cam greu...dupa cum a spus si Abram Burel ECU nu poate function pe bancuri de probe....ECU nu e nimic altceva decat un calculator foarte simplu care citeste toti senzori care fac parte din masina si ia decizii in functie de ce citeste pt a controla timpi de aprindere sau alte chestii

Link to comment
Cum adica sa "citesti ECU pe banc"? Pai, daca nu e legat cu senzorii si pe un motor functional, ce naiba sa citesti?

nu stiu exact. Acuma ma documentez dar ar trebui sa aibe niste harti pentru amestecul de combustibil , informatii despre masina , poate si unele loguri ale temperaturilor pe o anumita perioada de timp care nu ar fi neaparata nevoie sa pornesti masina .

ECU n-are nici-o legatura cu codul cheii :)

unele modele cer si asa ceva

Pana la urma, ce trebuie sa faci tu la proiectul ala: hardul, softul sau si una si alta?

una si alta
Link to comment
Guest ANSWERS

salut ! poti folosi un ECU de VW de ex ... gasesti pe la dezmembrari ....mai apoi ....... se poate diagnostica pe banc fara nici un fel de problema ......... poti simula senzori bla bla ..... si mai apoi ...... ECU are treaba cu cheia ....... dar in cazul VW nu iti va incurca diagnoza .........daca ai nevoie de mai mult ajutor cauta-ma pe messenger : serb_gabriel

Link to comment

unimatrix,

Dupa cum probabil cunosti, un soft se scrie si se testeaza destul de greu, in permanenta modifici la el, recompilezi, rebuilduiesti si testezi daca modificarea iti functioneaza. Acest lucru il repeti, probabil, de zeci de ori pe zi.

Poti (este indicat) sa faci asta pe o masina? Nu cred ca este prea convenabil.

Chiar daca in final softul trebuie sa mearga cu un ECU adevarat aflat pe o masina, mai exista si alte posibilitati.

 

1. Gasesti un ECU, cumperi unul SH si il duci la etaj, in apartament. Acolo il alimentezi, vezi pe ce fir ii pui plusul pentru cheia de contact, il conectezi cu PC-ul prin interfata si "gata". In aceasta stare el trebuie initializat (de catre softul tau sau de catre interfata) iar apoi este gata sa raspunda la interogari. In caz ca trebuie sa il faci sa creada ca "motorul merge", numai crankshaft sensor trebuie "fentat".

 

2. Folosesti un soft "emulator de ECU".

 

2.1 Rulezi ECU_Emulator intr-un PC si SD (softul de diagnoza la care lucrezi) in alt PC, legi PC-urile prin cablu de NULL Modem intre COM-uri.

 

2.2 (Cel mai interesant, mai ales ca laptop-urile si chiar desktop-urile nu prea mai au COM-uri native)

Folosesti un soft pentru COM-uri virtuale si rulezi ambele programe (ECU_Emulator si SD) in acelasi PC.

Vezi si aici: viewtopic.php?f=21&t=27047 catre sfarsitul paginii.

Foarte interesant aici este ca dispui si de bucla de feedback in sensul ca poti sa utilizezi unul sau mai multe softuri consacrate de diagnoza (la un moment dat unul singur) in "conectie" cu ECU_Emulator. Vezi cat iti arata un asemenea soft consacrat de diagnoza pentru o anumita marime (un anumit PID) apoi inchizi softul consacrat si il faci si pe SD (cel la care lucrezi) sa arate la fel etc etc.

Eu am in acest moment soft de ECU_Emulator si de diagnoza, facute de mine de la 0, compatibile cu softuri consacrate.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines