Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect la 11k30


Recommended Posts

va rog ajutatima cu o problema la acest tv. il pornesti si la cateva sec. dupa ce ii apare rastrul se opreste si porneste de cateva ori apoi intra in st-by, am crezut initial ca e din cauza tubului vazand ca e si o marca ciudata , l-am schimbat cu un altul nou si face la fel , apoi i-am schimbat stv -ul 2248 si degeaba. dati-mi un sfat , o rezolvare..multumesc frumos!

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

domnu' NELU va rog sa ne comunicati ce tensiuni furnizeaza sursa de alimentare(tensiunile masurate in st-by,si in regim de power on, imediat dupa diodele redresoare din secundarul choperului).valoarea tensiunilor de 5v; si 8v nu este edificatoare pt. acest simptom deoarece aceste tensiuni sunt masurate la iesirea unor stabilizatoare de tensiune. etajul BH este alimentat din B+. daca aceasta tensiune nu este corecta ,atunci,nici tensiunile recuperate din trafo-linii nu vor fi corecte. verificati circuitul de stabilizare al sursei(in general se devalorizeaza rezistenta de 100k care urmareste variatia tensiunii B+,dar nu este exclus sa aveti si condensatori devalorizati ). veti observa ca B+ se modifica cu mai mult de 5v cind modificati curentul de fascicul(lumina,contrast, G2). nu disperati;este simplu;. RABDARE & ATENTIE!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines