Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptor digital satelit STRONG SRT8700 de reparat/vanzare


Recommended Posts

Am un receptor STRONG SRT8700 (2 sloturi, Viaccess si Conax), OpenTV, DVB, DiSEqC1.2, port serial, modem intern, DVB common interface, 4000 memorii, iesire video SCART sau RF (tuner terestru incorporat).Telecomanda e buna (am verificat-o), dar nu functioneaza ;-D Receptorul functioneaza dar numai din butoanele de pe panoul frontal.Am incercat sa inlocuiesc receptorul IR (TSOP4338) cu unul de uz general, dintr-un casetofon auto (din cele cu ecranare metalica peste lentila fototranzistorului). Nu am vazut niciun cod pe piesa "inlocuitoare", dar am sperat sa fie compatibila. N-a mers. Am pus totusi un mic soclu (3 pini), ca sa mai pot face probe.Astept sugestii... Exista o modalitate super-simpla de a proba receptorul IR original?Daca nu reusesc sa-l repar, l-as vinde. Dar as prefera sa mearga...

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

cea mai simpla metoda de verificare a unui receptor IR: 0. 100% telecomanda functioneaza corect ?1. dezlipesti receptorul IR de pe placa si masori la cele trei borne ale receiver-ului satelit tensiuniule, asa iti dai seama unde ai 5V si polaritatile2. alimentezi separat de la o sursa de 5V receptorul si pe al III-lea pin ramas pui o rez. de 150 ohmi si in serie un led care duce la masa.3. inderepti telecomanda spre receptor si apesi pe butoane. nu am reusit sa gasesc TSOP4338 (mai verifica codul de pe piesa !)eu am un tester de telecomenzi care e realizat cu un TSOP 1738, dar nu stiu de ce tin minte ca legam ledul la plus si la pinul de semanl logic - ceea ce este gresit (e clar ca am stat prea mult departe de electronica :rade: )

Link to comment

pai am uitat sa iti dau foaia de catalog Tsop4838

ai semnal logic "1" si pe pinul out din cauza unei rezistente conectate intre OUT si +5V (ceea ce e foarte bine - daca aveai un aparat cu o impedanta mai scazutra de intrare nu mai indica pe ambele ramuri +5V)

deci acum ai foaia de catalog cu schema de aplicatie - poti verifica linistit senzorul IR (configuratia pinilor este la sfarsitul catalogului cu nr 6(7) - unde sunt marimile capsulei).

Link to comment

Nu am avut LED la indemana, am verificat cu voltmetrul. Am alimentat (pinul 2 masa, pinul 3 +5V), iar la pinul 1 am constant 4.8V, indiferent daca am sau nu semnal optic la intrare (am tinut telecomanda, ca banuiesc ca nu raspunde la lumina ambienta). Banuiesc ca e tot de la vreo rezistenta... am vazut un pull-up intern intre iesire si alimentare - bineinteles ca m-am uitat DUPA ce am masurat.Am sa incerc si cu un LED si cu o rezistenta, sper ca reusesc tot in seara asta.

Link to comment
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines