Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri Audio


Recommended Posts

Este vorba de cablul dintre [ sursa de semnal ] si [ amplificator ].

Cred ca cunoasteti foarte bine clasicul cablu audio format din 2 fire ecranate, lipite intre ele. (ca in prima imagine).

Mie mi se pare cam aiurea cablul asta pentru ca avind 2 fire de masa si legindu-le intre ele la capete se formeaza o bucla de masa (cu verde, in prima imagine).

M-am gindit sa le undesc doar la un cap dar asa ramine un fir neecranat.

Cred ca mai bine ar fi cu firele de semnal rasucite intre ele si ecranate amindoua cu o singura masa (ca in a doua imagine).

Ce zice-ti ?

 

Posted Image

 

Posted Image

 

(sper sa ramina la Amplificatoare :sparge: )

Link to comment
  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu cred ca daca ar fi rasucite ar fi diafonie mai mare intre canale.Tot mai bine cablu separat pentru canalul stang si drept.Inca ceva Dudi nu se formeaza nici o bucla de masa chiar din contra este ff bine a fi legata masa unei surse de semnal cu intrarea de la un amplificator.Dam un exemplu legata tu o antena la un final de emisie fara tresa si masoara reflectata.Vezi ce se intampla la fel e si in audio , nu pui masa va baga brum . :nebun:Inca ceva daca vrei cablu de calitate incearca sa iti iei cablu de RF subtire sa il folosesti pe audio vezi ca e cam rigid ,dar isi face treaba mult mai bine decat rahaturile astea ce se gasesc in comert.

Link to comment

E normal sa apara asa, daca erau 7 cabluri aveai 7 bucle de masa? Bucla de masa e in cadrul unui amplif, nu exterior lui.Sa nu rasucesti cele 2 fire de semnal ca apare sigur diafonie, uneori auzi clar semnalul unui canal pe celalalt, volumul depinde numai de nivelul semnalului si de impedanta de iesire-intrare. :director:

Link to comment

fratilor daca de la 2 cabluri va aprindeti cu discutia ce sa mai vb daca era vb de vre un tv cu plasma. am legat de-a cabluri cu m-a dus pe mine capul si mai toate au mers. ce e drept mai de cite unul care i se pare lui ca in timpul pauzei dintre melodii nu stiu ce se aude( vre un ventilator de la sala unde se da majoratul sau mai stiu eu), mare influneta nu cred ca are ca sa fie sesizata

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines