Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Re: Preamplificator 6 canale stereo pe tuburi cu indicator nixie


yo9hnf
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...

felicitari si din partea mea!!!!!!acuma am apucat si eu sa fac preampliful tau dar fara tubul mixie, si am niste intrebari, daca doresti sa ma ajuti.in primul rind care dubla trioda este mai bine sa folosesc? ecc83 sau e88cc?si in al doilea rind eu nu pot sa gasesc 6X5GT, si o sa folosesc diode redresoare. care trebuie sa fie tensiunea dupa redresare, pentru ecc83 si care pentru e88cc???multumesc mult!!!!!

Link to comment
Share on other sites

la multi ani!!! ieri am stat toate noapte, si am pus in functionare preampliful si se aude foarte fain! nu am gasit lampa redresoare, si am pus diode.

aici sint niste poze si schema modificat, doar partea de alimentare. tensiunile la schema sint corecte? daca da atunci ramine sa acoper numa transformatorul si gata!!! :)

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

salut!!! nu-mi da deloc hum!!!!!!! :) am pus rezistenta de 200K si tensiumea la anodul triodei este 240V(pin1). daca pun rezistenta de 56K, atunci tensiunea la pin1 urca la 285V, si la pin3 la 138V. nu este cam mare tensiunea de 285V????scuza ca fac atitea intrebari, dar am terminat aproape preampliful, si se aude foarte bine, si vreau sa functioneaza cit se poate mai corect!!!!!!multumesc foarte frumos pentru pentru ajutor!!!!!

Link to comment
Share on other sites

semnal am dat de la un cd sony, si unu pioneer cu iesiri reglabile!ca amplif am folosit unu cu lampii 811, facut de mine, si dupa am legat preampliful, si la un amplif sony!!!la ambele variante a sunat foarte fain, dar mie mi s-a parut ca combinatia, preaamplif+amplif cu tuburi 811, a sunat mai cald!!!! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

O astfel de scula ar trebui sa adapteze impedanta, nivelul si caracteristica de frecventa a diferitelor surse de program la intrarea unui amplificator de putere. Poate sa contina si reglaje de volum, ton si balans. Al tau e cam chior, e doar un fel de macaz. Cine are acasa sase surse identice? Cine foloseste sase CD-player si le comuta pe rind?Mai jos e un exemplu de schema de astfel de preamplificator cu intrari pentru pick-up cristal, pick-up magnetic, microfon, magnetofon, radio si "extra". Are corector de ton si reglaj de volum.

Link to comment
Share on other sites

Din cîte am înteles preul lui gabriele amplifica foarte putin semnalele. Nu e greu de pus cîte un semireglabil pe fiecare intrare, si preul de mai sus are niveluri fixe de semnal, în afara corectiilor, din acest punct de vedere nu vad diferente între el si cel al lui gabriele. În schimb avînd 2 etaje, din care primul lucreaza cu semnale mici, poate avea zgomot mai mare. Pe vremuri toate aceste surse scoteau semnale slabe, nu ca acum, inclusiv radio la care iesirea se lua dupa detector, magnetofonul avea semnalul cel mai mare, de ordinul sutelor de milivolti. Nu mai foloseste multa lume pick-up, sau microfoane dinamice în ziua de azi.

Link to comment
Share on other sites

În schimb avînd 2 etaje, din care primul lucreaza cu semnale mici, poate avea zgomot mai mare. Pe vremuri toate aceste surse scoteau semnale slabe, nu ca acum, inclusiv radio la care iesirea se lua dupa detector, magnetofonul avea semnalul cel mai mare, de ordinul sutelor de milivolti. Nu mai foloseste multa lume pick-up, sau microfoane dinamice în ziua de azi.

Cu prima parte sunt deacord. Schema unui pre bun ar trebui adapata la sursele din ziua de azi si semnalul de nivel mai mare aplicat direct in al doilea etaj.Cu a doua parte nu sunt intru-totul deacord. Audiofilii folosesc pick-up-ri mai ales cu doza magnetica. Motivatia lor este ca sunetul nu trece prin solid-state si ei sunt cei mai ferventi utilizatori de scule cu lampi.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines