Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

surse delux 600w


Guest tntmarcel

Recommended Posts

Guest tntmarcel

sal,am si eu o problema.am luat 3 surse atx delux de 600w.dar vreau sa le folosesc pt alimentare la altceva nu la pc.pt asta vreau sa le dezactivez protectiile sa nu mai sara la scurt sau consum mare.integratul oscilator din surse este wt7525.se gaseste pdf-ul pe net,in pdf sunt prezentate 3 integrate cel cu 14 picioare il am eu in surse adica primul.daca poti te rog ajuta-ma si pe mine sa dezactivez protectiile.multumesc anticipat

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Aaaaa :nas: ... de ce vrei sa dezactivezi protectiile? Vrei sa mai cumperi niste surse dupa ce le arzi pe astea ? :rade:

Fara protectia la supracurent nu o sa obtii decat o sursa de unica folosinta. La primul scurt face :101 si iese fumul din ea.

 

Si inteleg eu ca Deluxe-urile sunt ieftine dar...

Posted Image

By yo6ial, shot with Canon PowerShot SX100 IS

Le pocnesc des si urat mosfeturile de la sursa de stand-by... si iau odata cu ele si puntea, ntc-ul, o parte din cablajul imprimat si alte surprize de genu asta. Numa bune in discoteca pentru fum si lumini :dans:

Link to comment
Guest tntmarcel

vreau sa le dezactrivez protectiile pt ca sare prea repede.adica pe ele scrie 38 de amperi dar de fapt nu imi tine nici macar un consumator de 4 amperi.sunt constient ca nu au cat scrie ele dar 12,5 amperi cat imi trebuie mie tot au,dar pana nu le scot protectiile nu o sa-mi livreze.

Link to comment

puterea la sursele de pc e combinata pentru incarcari pe toate tensiunile .... ca doar nu scrie la tine la 12V .. 38A. Ca sa stoti cat mai mult din ramura de 12 pune-i o sarcina si pe 5, si vei vedea ca nu intra in protectie curentul la care iti intra pana acum

Link to comment

nu neaparat mai simplu,insa dup-aia nu mai ai probleme:dezactivezi toate protectiile de pe 5 si 3,3v(si alea negative,-12v si -5v),deconectezi total sursa de 3,3v(tensiune care e facuta din 5v) si gata,nu mai ai problemetreaba e ca nu intra in protectie de la supracurent,ci de la supratensiunie pe celelate ramuriiti dai seama ca aia nici topita nu scoate 38A pe 12v,dar un 10A posibil sa ai

Link to comment

cauta datasheetul integratului si scoate schema corespunzatoare protectiilor din sursa ta cu ajutorul schemei din datasheetapoi cu datele si placa in faza,deconectezi rezistentele iar pe 12v pui si un potentiometru(la reactie) sa reglezi tensiunea (ca daca dezactivezi alelate reactii,o sa fie diferita :da ai grija la tensiunea de pe iesire,sa nu faca poc conzii(sunt de 16V)

Link to comment
Guest tntmarcel

uite asta e pdf-ul la integrat wt7525-140

 

Moderator: Daca vrei sa faca altcineva treaba in locul tau pune anunt la rubrica Servicii si pregateste banutii, ca nu munceste nimeni gratis. Daca vrei sa faci singur, pune intrebari la obiect, descrie punctual ce vrei sa faci si nu reusesti, ce nu intelegi si ce intelegi. Spor!

Link to comment

@Dr.L: Vrei? vorbim pe pm sau pe mess. @tntmarcel:Am modificat multe surse de pc sa dea doar 12V la cat poate sursa sa duca, sau un pic mai putin. Cea mai tare de pana acum e un atx de 500W ce imi livreaza la 12.7V(12.8 in gol) cam 30-31A (380w e chiar ok) Explic, daca e cazul, pasii necesari modificarii. (cu mentiunea ca o greseala poate inseamna 2 fiali praf, o punte arsa si alte pagube in sursa aia.) Oricum ar fi modificarea, protectia la suprasarcina si scrt trebuie sa ramana.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines