Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau si eu o schema unui amplif. de 100W


Recommended Posts

Salut!Am alimentare diferentiala +/- 50V si as dori si eu o schema pentru un amplif. de 80W - 100W. Daca ati avea si cu cablaj deja facut ar fi un lucru mare. ( de ce spun asta? pentru ca doar ce am facut cablajul schemei C&S 001, poate ati auzit de ea, si fara valorile care lipsesc din schema ... cam greu de realizat; cu alte cuvinte a fost un esec total ). M-ar interesa sa aiba distorsiuni mici si o calitate a sunetului cat mai buna, sa se auda clar. Multumesc.

Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Multumesc lalihifi. Am citit parerile si sfaturile baietilor. Dar in unele locuri am nelamuriri pentru ca acolo sunt postate mai multe tipuri de cablaje care nu prea coincid, se bat cap in cap. O sa le postez si eu ca sa le comparati si voi. Locul unde mi s-a parut ciudat l-am incadrat cu chenar rosu. Presupun ca documentele vor fi atasate la sfaristul postului asa ca o sa va mai adresez cateva intrebari. Am ales sa fac montajul cu 4 finali si vreau sa stiu: 1. Daca pot folosi IRFP240 ( mi-au ramas vreo cateva bucati de la proiectul pe care l-am incercat inainte si a fost un esec total ) 2. Ce putere o sa obtin. 3. Care este diferenta intre montajul cu 2 finali si cel cu 4 finali. 4. Valorile componentelor din schema electrica sunt aceleasi pentru ambele versiuni de cablaje ? ( 2 vs 4 finali ) 5. De unde stiu la ce wattaj sa pun rezistentele, in schema electrica nu specifica. 6. In link-ul afisat de lalihifi este o poza cu amplificatorul realizat de alex mm. ( chiar prima poza ) El a folosit niste C-uri galbene, am mai vazut undeva tot la fel, trebuie sa fie identice cu acelea sau merg si alt fel de C-uri. Dupa cate intrebari pun cred ca v-ati dat seama ca sunt incepator. Nu va faceti probleme ... mai am o gramada de intrebari despre amplificatorul asta si nu numai :P dar pentru inceput ma rezum la astea. Acum sa pun pozele si sa va uitati la ce am observat eu. In poza " cablaj " nu stiu unde a disparut T8. iar in celelalte 2 poze " pcb " si " diferita " diferenta pe care am observat-o este tot la T8.

Link to comment

Nu cred ca o sa ai probleme, schema e testata.1:Sunt bune si irfp-urile tale.2:se spune ca 100w pe 8 ohmi si 190w pe 4ohmi (la=+-50v) dar la 4 ohmi sa faci varianta cu 4 finali neaparat .3) la varianta cu 4 finali poti merge si pe 4 ohmi.4) piesele sunt aceleasi dar vad ca la varianta cu 4 finali ai filtraj mai mare . oricum vad ca ai valorile puse deja pe poza.5) Respecta watajul la acelea de 5w6)vezi si tu la condensatori sa respecti tensiunea (un 63v mai bine 100v ) dar mai ales valoarea desigur . Culoarea daca vrei sa devii audiofil trebuie sa fie cat mai stridenta si sa arate piesa bine (glumeam)Sa faci varianta "diferita" ca acolo ai capsula ptr IRF-puri .Vezi ca t8 poti sa pui bd139 sau MJE340 (asta e diferenta),il pui pe aceeiasi radiator cu finalii si prefinalii.Oricum finalii tai trebuie sa aiba o racire buna .......ca sa nu ai probleme mai tarziu.Sunt cam la limita :nas: dar cu o racire buna nu ai probleme.

Link to comment

Asa am alimentarea +-50V. Pai atunci fac proiectul cu 2 finali, daca o sa folosesc boxe cu impedanta de 8 ohmi, ce rost are sa pun piese in plus. Dupa ce fac cablajul o sa mai revin si cu alte intrebari. Si daca imi fac aplif. asta mi-as cumpara boxele astea:

Link to comment

Este o schema simpluta si chiar am finali pentru ea. Dar sunt cam in ceata acum. Nu prea am inteles ce a vrut sa spuna zal prin mici. Ca dimensiune sau ca putere ce scot. Pentru camera mea cred ca e suficient. Nu stiu cat de tare se aud si daca merita banii ~ 180 lei.Si o concluzie: ar merge sa fac un amplificator ca asta si sa folosesc o pereche de boxe ca cele din poza ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines