Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator DIY.


felixx
 Share

Recommended Posts

  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

In 5,6,7 este BUF03AJ si radiatoarele dedicate din cupru.Pentru exemplificare ...fata de cele obisnuite tipice la capsula data.Este AD MIL.Prima optiune era BUF634T insa dupa o analiza mai atenta am optat pentru 03AJ poate si datorita faptului ca are intrare pe FET.Am plecat de la ideea de a construi un preu pasiv insa posibilitatea folosirii lui impreuna cu diferite amplificatoare cu diferite impedante de intrare (ceea ce in termen "haudiofil" inseamna nepotrivire intre scule,inclusiv tuburi,era dificila.Mai mult datorita traseului de interconect mai lung de 70cm-1metru se simtea nevoia de ceva hormoni masculini.O realizare de preamplificator numita impropriu pasiv-activ insa,in cazul meu,neavand nevoie de castig in tensiune,am optat pentru aceasta varianta.Cu alte cuvinte "unity gain preamplifier"....castig unitar (1) insa castig in curent ceea ce face ca adaptarea intre acest preu si diferite impedante de intrare ale amplificatoarelor sa fie extrem de usor de realizat.Piesa de rezistenta este acest atenuator (care este facut impecabil,mecanica exceptionala,bounce si click superb,valori imperecheate exceptional) nu introduce nici cel mai mic zgomot si nu in ultimul rand este ecranat corespunzator.Urmeaza un etaj cu BUF03AJ (MIL.) + 10M45 in CCS.Celelalte componente (R-uri,C-uri) fac parte toate numai din alimentator.Despre cum suna nu ma pronunt,fiind o opinie subiectiva.Inca este "cald" si comparatii vor urma.

Link to comment
Share on other sites

In 5,6,7 este BUF03AJ si radiatoarele dedicate din cupru.Pentru exemplificare ...fata de cele obisnuite tipice la capsula data.

Este AD MIL.Prima optiune era BUF634T insa dupa o analiza mai atenta am optat pentru 03AJ poate si datorita faptului ca are intrare pe FET.

Am plecat de la ideea de a construi un preu pasiv insa posibilitatea folosirii lui impreuna cu diferite amplificatoare cu diferite impedante de intrare (ceea ce in termen "haudiofil" inseamna nepotrivire intre scule,inclusiv tuburi,era dificila.Mai mult datorita traseului de interconect mai lung de 70cm-1metru se simtea nevoia de ceva hormoni masculini.

O realizare de preamplificator numita impropriu pasiv-activ insa,in cazul meu,neavand nevoie de castig in tensiune,am optat pentru aceasta varianta.Cu alte cuvinte "unity gain preamplifier"....castig unitar (1) insa castig in curent ceea ce face ca adaptarea intre acest preu si diferite impedante de intrare ale amplificatoarelor sa fie extrem de usor de realizat.Piesa de rezistenta este acest atenuator (care este facut impecabil,mecanica exceptionala,bounce si click superb,valori imperecheate exceptional) nu introduce nici cel mai mic zgomot si nu in ultimul rand este ecranat corespunzator.Urmeaza un etaj cu BUF03AJ (MIL.)Celelalte componente (R-uri,C-uri) fac parte toate numai din alimentator.

Despre cum suna nu ma pronunt aici ca este o opinie subiectiva.

Inca este "cald" si comparatii vor urma.

Dupa un test aseara acasa la tvicol cu toate variantele de preamp pasive si active realizatea de mine : respectiv pasiv r/2r , pasiv attenuator serial , activ pga2310 , stiu despre ce vorbesti foooaarte bine .( Poate o sa ne faca si tvicol un sumar - dar asta e alta poveste si mai ales nu in threadul asta !) S-a observat ca o solutie totala pasiva nu se poate implementa ca unitate distincta de amplificatorul final (.chiar si cu interconect de argint de 800euro !!!!!!!!! cred ca vor sari multi in aer cand aud de niste " fire " la pretul asta).

 

Inca odata felicitari .

Si am ajuns la ideea ca de la un anumit nivel incolo vorbim toti aceeasi limba (stii la ce ma refer ..)

Banuiesc cum suna acest preamplif al tau .

Link to comment
Share on other sites

(chiar si cu interconect de argint de 800euro !!!!!!!!! cred ca vor sari multi in aer cand aud de niste fire la pretul asta ).

Nicidecum, dar eu personal, am observat ca interconecturile de argint nu sunt neaparat "mai bune" decat cele de cupru, in sensul ca depinde intre ce scule se plaseaza. In general(nu ca nu ar exista si exceptii) am observat ca tind sa evidentieze mediile si inaltele, lucru care nu prea se pupa cu incinte care deja accentueaza acesta zona a spectrului(de ex Triangle seria esprit). Doar observatii personale.
Link to comment
Share on other sites

Dupa un test aseara acasa la tvicol cu toate variantele de preamp pasive si active realizatea de mine : respectiv pasiv r/2r , pasiv attenuator serial , activ pga2310 , stiu despre ce vorbesti foooaarte bine .( Poate o sa ne faca si tvicol un sumar - dar asta e alta poveste si mai ales nu in threadul asta !) S-a observat ca o solutie totala pasiva nu se poate implementa ca unitate distincta de amplificatorul final (...... ).

In opinia mea,varianta pasiva ramane in picioare doar daca se foloseste interconect de maxim 1 metru.Asta ca regula de baza.Daca vorbim despre impedante CD-preu-amp deja ne trebuie timp si nu e locul potrivit aici.Daca se folosesc diferite ampuri cu impedante diferite atunci problema se extinde si calea este de a avea ceva care sa suporte aceasta.Alegerea este si mai dificila atunci cand nu prea vrei ca sunetul ce iese din sursa sa fie "murdarit" ....indiferent daca ne place sau nu (apropo de distorsiuni de ord. II). Ideea este sa-l poti pastra de la intrare pana la iesire exact asa cum este.....rece,cald,acru...etc....teoretic.In practica se dovedeste mai greu si cu orecare compromisuri,insa va trebui ales cel mai mic compromis.Eu am ales castig unitar.

Nicidecum, dar eu personal, am observat ca interconecturile de argint nu sunt neaparat "mai bune" decat cele de cupru, in sensul ca depinde intre ce scule se plaseaza. In general(nu ca nu ar exista si exceptii) am observat ca tind sa evidentieze mediile si inaltele, lucru care nu prea se pupa cu incinte care deja accentueaza acesta zona a spectrului(de ex Triangle seria esprit). Doar observatii personale.

Tine mai mult de echilibru si de potrivirea setupului intre toate componentele acestuia.Thx. Tibi.
Link to comment
Share on other sites

Offtopic(si imi cer scuze)....Dupa ce a scris felixx mai sus, am cautat despre BUF634 si nu am putut sa nu ma mir, observand similaritatea mai mult decat izbitoare cu LME49600, ma intreb care dupa care s-au luat?http://pdf.chinaicmart.com/BUF/BUF634U_2K5.pdfhttp://cache.national.com/ds/LM/LME49600.pdf

Tine mai mult de echilibru si de potrivirea setupului intre toate componentele acestuia.

Asta asa e!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines