Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de baza in scurt :-?


Guest allexynno

Recommended Posts

Guest allexynno

Salutare.Am un sistem care de curand a crapat.MB ECS chipset 775,Sempron 2800+,512DDR,FX 5200 sursa 450W.Simptomele aparut cu cateva zile in urma cand am observat ca nu pornea monitorul,toate functionau normal.Dupa scoterea alimentarii,pornea.L-am luat la "puricat" i-am testat fiecare componenta in afara de proc si placa de baza,neavand un socket 754 la dispozitie.Am ajuns la concluzia ca ar fi placa de baza dusa,dupa ce in prealabil am scos radiatorul de pe proc pentru scurt timp,iar acesta se incalzea.M-am inselat,a fost procesorul ars.Am luat un AMD64 3000+ l-am montat si a pornit din prima...si acum incep problemele:dupa ce i-am inchis carcasa l am pus la locul sau pe birou...pauza,face la fel ca inainte,adik nu porneste monitorul iar placa de baza nu scoate nici un bip cand lucreaza fara memorie sau placa video. Imi cer scuze pentru lungime postului dar consider ca sunt necasare toate detaliile,iar daca sunteti de parere ca nu "prezentat" tot sa mi spuneti.

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest allexynno

Am verificat toti condesatorii de pe placa de baza si orice componenta de circuit care se poate observa cu ochiul liber,sunt ok.am schimbat sursa de 450W cu alta de aceeasi putere dar alta firma,si...a prajit-o.Dupa ce am desfacut sursa arsa am obs 2-3 condesatori umflati si de aceea ma gandesc k e ceva in neregula cu placa de baza,pt k sursa aceea am luat-o de pe un pc functionabil.E posibil k sursa mea sa aiba protectie mai buna sau pur si simplu condesatori "neumflati":D.Astept parerile voastre in continuare.Multumesc.

Link to comment

parerea mea e sa arunci oricum placa de baza la gunoi,ca e ecs(cea mai joasa speta de placi de baza)posibil ca sursa sa fi avut conzii umflati si sa fi mers bine-mesi pe alt pcoricum ambele surse sunt pocnitori(n-au nici pe departe 400w),dar totusi se descurca sa tina un pc modestintai porneste sursele in gol,adica nebagate in placa de baza si masoara tensiunile(mai sunt topicuri pe pagina asta care iti explica firele sursei)

Link to comment
Guest allexynno

Se pare ca am gasit buba.Are southbridge-ul bulit.Stiu k e "pocnitoare" placa de baza,dar cand am cumparat pc ul nu prea aveam cunostiinte despre componente:),in fine,o sa ma orientez catre o placa de baza decenta cu suport pt intel.E mare diferenta intre o platforma AMD si una Intel tinand cont ca aceeasi parametri?(FSB,cache,etc).Si inca ceva,e posibil ca si proc sa fie ars? nu am unde sa l probez,k incercam. Va salut.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines