Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa cu relee


Guest Vasile

Recommended Posts

  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Si cu ce se mananca? Hai sa propun o problema: Avand o statie de amplificare care prelucreaza sunetul scos dintr-o placa de sunet. Cum s-ar putea face ca dintr-un program calculatorul sa-i dea drumul/opreasca si sa modifice volumul. Partea cu pornitul/opritul stiu ca este realizabila prin intreruperea/conectarea firelor la 220( Am gasit ceva interesant, dar nu suficient la http://www.bobtech.freeservers.com). Sub aspectul pur practic intra in schimb modificarea volumului (nu ar fi frumos ca inainte de a opri statia sa fie dat la minim, iar dupa pornire sa fie ajustat la valoarea dorita?).

Link to comment

M-am uitat pe situl ala si nu mi-am dat seama despre care schema zici,

 

Placa asta cu relee nu prea are legatira cu sunetul si statiile dar cred ca se poate adapta foarte usor si pentru asa ceva si anume se poate combina cu http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=26 si gata...

 

Eu folosesc o placa din asta pentru cam toate becurile din casa si pentru inchis-deschis usa de la poarta care are yala electromagnetica.

Link to comment

In arhiva aia este un fisier web pe care l-ai vazut (html cred)in pagina aia este o disketa care-si da ciomege, dai pe ea si descarci programul.Releele astea sunt Comutatoare, adica poti sa comanzi orice vrei tu cu elede exemplu un releu poare sa comande pompa de apa, altul o veioza, altul pornirea imprimantei s.a.m.d.

Link to comment

Chiar nu este nimeni pasionat de automatizari ?Am o placa cu 8 relee comandate prin portul paralel si stie sa faca multe...Curiosi ?

Sefu, m-ai spart cu CV-ul matale... In sfirsit gasesc si eu un omulet la fel de bolnav ca mine... ba mai rau (uite-te la http://fumil.freeservers.com, numai ca-i neactualizat de vreo doi anisori, nu mai am timp, acu' lucrez afara...). Sunt tare pasionat de automatizari, asta-i viata mea, mai vorbim, cine stie, poate iese ceva...Daca te pot ajuta cu orice, scrie-mi!Fumil
Link to comment

Ce-mi place mie de pe situl matale este cheia aia http://fumil.freeservers.com/smart_lock-ro.htm cu pic-uri

e super misto, cheia se poate face sub forma de cartela (pe circuit imprimat). Cu aia s-ar putea face o cheie pentru intrat in locuinta ca sigur nu va mai putea hotul sa aiba "cheie potrivita" pentru Yala.

Ca Zavor se poate pune o Yala electromagnetica dar cand nu-i curent stai afara :shock:

 

Am sa-mi fac una cat de curand

 

PS Pana la urma ai gasit slujba pe care o cautai, succes :!:

Link to comment

Ce-mi place mie de pe situl matale este cheia aia http://fumil.freeservers.com/smart_lock-ro.htm cu pic-urie super misto, cheia se poate face sub forma de cartela (pe circuit imprimat). Cu aia s-ar putea face o cheie pentru intrat in locuinta ca sigur nu va mai putea hotul sa aiba "cheie potrivita" pentru Yala.Ca Zavor se poate pune o Yala electromagnetica dar cand nu-i curent stai afara :shock: Am sa-mi fac una cat de curandPS Pana la urma ai gasit slujba pe care o cautai, succes :!:

Multumesc! Cheia aia nu mai e de actualitate (de aia e si gratis pe site :wink: ), cu toate ca merge excelent. Eu am proiectat-o pentru un amic care avea niste pokere electronice si avea tot timpul probleme cu clientii care-i bagau acid clorhidric in yale si apoi isi bagau bani singuri :d . Acu' e la moda pe-aici treaba cu RF-id (dispozitive asemanatoare, numai ca sunt contactless)-vezi http://www.microchip.com. Din pacate aia de la Microchip nu vind chip-uri decit preprogramate si in cantitate mare, asa ca ma bate gindul sa proiectez unul cu un 12C508. E o chestie extraordinara, aici le folosesc astia ca abonamente pt. transport (au instalat cititoare la toate gurile de metrou si chiar in autobuze). In privinta ramasului pe-afara cind se ia curentul poti folosi o sursa de backup. Acumulatori de toate felurile se gaseau (cred ca sunt si-acum) in Bucuresti la parterul magazinului Unirea. Bafta!
Link to comment
Guest MadMax443

poate sa imi zica si mie careva in ce limbaj de programare este facut softu pentru reglarea releelor?eu is mai mult programator , la electronika mai putin si de mult vreau sa fac o treaba dianasta cu releee da acuma cand am gasit schema numa bine o fac cat mai curand da vreau sa schimb softu

Link to comment

poate sa imi zica si mie careva in ce limbaj de programare este facut softu pentru reglarea releelor?eu is mai mult programator , la electronika mai putin si de mult vreau sa fac o treaba dianasta cu releee da acuma cand am gasit schema numa bine o fac cat mai curand da vreau sa schimb softu

Nu eu am postat chestia cu releele, dar daca zici ca esti programator arunca o privire la http://www.aaroncake.net/electronics/vblpt.htm. Nu e mare lucru de programat, tot ce faci este sa controlezi portul paralalel.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines