Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio TICO


yo9hrb

Recommended Posts

Am un TICO cu un radio care... numa' radio nu este. Nu merge decat pe AM (o singura data am prins ceva prin FM), si merge prost. Adica, daca nu pornesc masina, e totul bine. Din momentul in care i-am pus contactul (cu motorul oprit) incep paraieli, receptie slaba, paraziti, etc. Banuiesc vreo legatura proasta (pe la antena). Marea mea problema: cum se scoate din bord panarama aia?

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

[joking] Cu pendularu' :nas: [/joking]Poti pune o poza cu "inculpatul"? La masinile astea mai noi si moderne am vazut ca au 2 sau 4 gaurele pe care trebuie sa introduci niste tije (merge cu electrozi :) ) ca sa scoti aparatul din cleme..LE: am gasit asta pe net:

Are un surub in stanga, dar vezi ca-ti trebuie o surubelnita "speciala", adik max 12cm lungime si cap in 6 colturi (sistem american, cred)

Link to comment

Iti face urat cand pornesti masina fie pentru ca circuitul de la antena este prost, fie pentru ca nu ai deparazitare pe alimentarea lui (era un circuit pe care il realizai destul de usor), sau legatura dintre motor si sasiu ce era facuta cu tresa de cupru a fost rupta.

Link to comment

Am reusit! Mai avea un surub care-l tinra de o tabla, era accesibil daca te bagai pe sub volan. Metoda faina: lasi scaunul soferului pe spate la maxim, te bagi pe spate (adica cu cracii in sus) pe sub volan si vezi surubul. In plus, probabil ca nu s-a umblat deloc prin zona, tot cablajul era prins cu cleme (acum nu mai e). Pana nu am desfacut clemele, nu am putut sa extrag aparatul. Am lipit tresa de la antena de mufa (era sertizata, dar dupa atati ani...) si merge acceptabil pe AM. Pe FM, ca si pana acum. Adica deloc. Mai vedem. Btw, are cineva schema de la aparatul de radio de la Tico? Nu radiocasetofon, radio simplu. Scrie TANK pe el.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines