Adrian_BBS Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 salutare......am facut o sursa de alimentare pentru un corector de ton si am o problema cu ea....dupa finalizare am vrut sa o testez si am tensiuni diferite la iesire 11,93V si 16,30V......am masurat si inainte te stabilizatoare si am 16V si ceva, am impresia ca stabilizatorul de pe - nu functioneaza, dar dupa ce l-am inlocuit este la fel, aceiasi problema, care este buba?. Link to comment
Laci Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 Schema e ok, cum ai facut cablajul? ai legat bine 7912? se vede si pe schema are pini altfel, nu cumva ai pus pe aceiasi radiator fara izolare? Link to comment
Adrian_BBS Posted September 29, 2008 Author Share Posted September 29, 2008 nu i-am pus pe radiator pentru ca nu cred ca o sa se incalzeasca asa rau......pe cablaj sunt asezati bine.....am verificat si rasverificat si nu stiu ce are Link to comment
miron1947 Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 am tensiuni diferite la iesire 11,93V si 16,30V.Nu este normal,ca un IC regulator pentru 12V,sa debiteze 16V,faceti poze cu montajul(fata placata si cea plantata) si postati-le.P.S. Masuratorile,au fost facute cu o sarcina? Link to comment
Adrian_BBS Posted September 29, 2008 Author Share Posted September 29, 2008 am alimentat cu un traf de 12-0-12V 2A (pe asta l-am avut) si am facut masuratorile.....din pacate nu am cu ce face poze la cablaj dar postez o imagine din eagle Link to comment
Depanatoru Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 Poate nu-i ajunge cat consuma LED-ul , stabilizatoarele negative au problema asta , creste tensiunea de iesire la consum foarte mic . Link to comment
miron1947 Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 din pacate nu am cu ce face poze la cablajNu este edificator,mai ales ca nu este clar cum ati montat capsulele.Daca aveti scaner,faceti cu el,atat fata plantata,cat si fata placata.P.S.Inlocuiti grupurile R+Led,pe ambele ramuri,cu cate o rezistenta de cca.600 ohmi si faceti iarasi masurarea tensiunilor.Cele doua Led-uri,sunt de acelasi tip(consum si culoare)? Link to comment
Laci Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 Nu cred ca problema apare din cauza lipsei sarcinii, daca era in loc de 12 sa zicem 12.5-13 dar nu 16, se pare ca-i saturat transitorul serie, sigur nu-i un scurt undeva pe placa? Link to comment
EmyRulz Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 Daca regulatorul din parte stanga e vazut de sus, atunci sigur e invers. Link to comment
miron1947 Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 Daca regulatorul din parte stanga e vazut de sus, atunci sigur e invers.Depinde care fata,este reprezentata in imagine. Link to comment
EmyRulz Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 Eu ma refer la silkscreen si la faptul ca in general in programele de proiectat cablaje, cuprul se vede ca si cum placa ar fi transparenta(deci nu in oglinda). Dar poate ma insel. Link to comment
Depanatoru Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 In Eagle se vad traseele prin "transparenta " cablajului , dar nu e invers integratul . Vazut de sus , pinul 1 e la stanga , in partea de jos a desenului , si e intrarea pentru un 7812 , apoi urmeaza masa si iesirea . Nu cred ca problema apare din cauza lipsei sarcinii, daca era in loc de 12 sa zicem 12.5-13 dar nu 16, se pare ca-i saturat transitorul serie, sigur nu-i un scurt undeva pe placa?Nu vorbesc in vant , problema la stabilizatoarele negative am constatat-o practic si e documentata pe net : http://hw-server.com/docs/stabil79.htmlBineinteles ca poate fi si un scurt , dar presupun ca a verificat . Link to comment
Laci Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 Se pare ca-s niste ic-uri belea oricum e bine de stiut. Link to comment
Adrian_BBS Posted September 29, 2008 Author Share Posted September 29, 2008 am verificat sa vad daca e scurt cu testarul de diode si nu e nici un scurt....o sa ma duc maine sa cumpar alte componente sa vad daca merge....o fi vreo componenta facuta praf Link to comment
bolek Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 Fara suparare, ia mai verifica odata daca integratul de pe minus nu are pinul de masa in aer sau daca e cablajul e realizat prost...la 16.9V in si 16.3V out, mie mi se pare cam "sarma" stabilizatorul tau... Link to comment
Recommended Posts