Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un pic de ajutor va rog !

Guest maryanucu

Recommended Posts

Guest maryanucu

Salut! Sunt nou pe acest forum si am vazut ca va pricepti foarte bine in ceea ce faceti. As dori niste sfaturi in legatura cu modificarea unor boxe de exemplu: vreau sa imi schimb difuzoarele de bass si mediile..mentionez ca nu prea ma pricep al electronica. V-as fi reconuscator daca mi-ati raspunde Bafta

• Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In general nu e bine sa pui alte difuzoare(mai ales de bass) in incinte deoarece incintele si filtrele se calculeaza in functie de caracteristicile difuzoarelor. Daca tot iei difuzoare de bass si medii, mai bine mai investesti si in tweetere si iti faci niste boxe. Oricum, ce boxe vrei sa modifici?

Guest maryanucu

am 1 dif ydd200lpp 150 W imp 8 ohmi iar ink 1 dif tot de 200 mm dar e de 40 sau 60 de w ca nu se intelege bn ce scrie pe el si problema ca acesta are bulbul spart.Am o statie de amplificare SALZA!3300 2x60W. Mediile sunt vechi si sunt imbracate intr-o cutie de plastic de culoare alba si nu pot fi desfacute iar 1 dintre nu are bulb. am si 2 tweetere piezo model KHS 105A. marime boxe : H 45 cm W 30 cm D 20 sm.Mentionez faptul ca la 1 incinta care are dif ydd200lp are un filtru foarte mare nu prea ma pricep dar pare antik si pare ca este facut de cineva.Boxele le-am cumparat de la cineva acum 1-2 ani.Si cealalta boxa cu dif de 40 W nu are filtru.Inainte aveam o statie de la Electronica Industriala de 2x20.

Guest maryanucu

Da asta am observat si eu dar ma intrebam daca sunt bune de scos vecinii din casa ? sau de mers la o petrcere ceva cu ele...fiind alimentate la statia SALZA!3300 astept pareri :freaza:

Guest maryanucu

da..dar au si scoruri pe masura..bugetul meu e un pic cam mic..si de aceea vroiam sa stiu care din boxele de pe sit-urile de mai sus sunt bune in casa. Sa ai cat de cat sonorizare la un party la cineva acasa sau daca ai chef sa asculti muzica sa vina vecinii in vizita la tn :d deci pana la urma care sunt mai bune?

da..dar au si scoruri pe masura..bugetul meu e un pic cam mic..si de aceea vroiam sa stiu care din boxele de pe sit-urile de mai sus sunt bune in casa. Sa ai cat de cat sonorizare la un party la cineva acasa sau daca ai chef sa asculti muzica sa vina vecinii in vizita la tn :d deci pana la urma care sunt mai bune?

eu am mers pe paudio si am primit reclamatii de la vecinu de peste drum, iar vecinul din spate mi-a spus sa pun 50 cent how we do :da ....nu te incurca cu chinezarii ca nu tin...pana acum am avut numai sisteme 2.1 si 5.1...

dar daca bugetul nu-ti permite nu ai ce sa faci, trebuie sa cumperi ce iti permiti.

acuma toata lumea ii recomanda difuzoare profesionale, dar omul a zis ca nu poate investi decat 250RON pentru 2 boxe, pe cand de la Paudio abia gasesti sa cumperi un singur difuzor de bass cu 250RON.

este o vorba: "cat dai, atat face"

maryanucu boxele alea nu sunt de calitate dar altele mai bune la banii astia nu cred ca gasesti.

Guest maryanucu

deci sa intelg ca oarecum sunt bune sa mergi la un majorat cu cele mentionate mai sus sa asculti in casa asa cand mai ai cate o "buba" :d..sau ies mai bn daca as incerca sa schimb dif si mediile uitati niste poze cu ceea ce am eu acum : Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

YING CHUN, suna cam... chinezesc. La cum arata difuruzoarele astea, mai bine iti cumperi una din boxele din linkurile postate de tine, dar si alea au difuri tot chinezesti, dar macar sunt noi. Cea mai buna solutie in cazul tau, dupa parerea mea, e sa mai astepti, sa mai strangi un ban si sa iti faci niste incinte cu Paudio.