bogdicy Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 Exista soft de diagnoza pt tv plasma??TVul are imaginea deformata, nu intelegi ce este pe ecran.Poate cineva sa ma ajute?? Link to comment
cioarga Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 esti sigur de model ? thomson 26ld040s5 sau thomson 26lb040s5 ? Link to comment
bogdicy Posted September 28, 2008 Author Share Posted September 28, 2008 Da ai dreptate 26LB040S5Apare pe ecran dungi orizontale si se modifica aleator.mersi Link to comment
cioarga Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 si esti sigur ca i plasma si nu lcd?viewtopic.php?f=17&t=32591eu am avut defectul asta , dar daca i plasma....... Link to comment
bogdicy Posted September 28, 2008 Author Share Posted September 28, 2008 am reusit sa l fac,cum?simplu ,am mai verificat inca o data alimentarea lcd ului pe partea verticala.....si ghici am +29V iar tensiunea negativa lipsa (trebuia sa am -9V),am refacut legatura TP11-TP506 si TP12-TP507 si ce constat cu stupoare merge perfectsi nervi si ciuda si capete de pereti, pt ca legaturile de mai sus le am facut inca din prima zi de cand m am apucat de el (initial nu am stiut ce tensiuni trebuia sa am pe pinii respectivi si nu am verificat , probabil ca la inceput nu mergea convertorul dc/dc cu BD9851 pt ca am gasit ceva tranzistori care nu mi au placut cand i am masurat si i am schimabat , si ma gandesc ca asta e explicatia ???????)Sa inteleg ca trebuie sa verific tensiune de alimentare a lcd si sa verific bd9851?Saudaca poti zimi mai exact ce tre sa fac.mersi Link to comment
cioarga Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 am reusit sa l fac,cum?simplu ,am mai verificat inca o data alimentarea lcd ului pe partea verticala.....si ghici am +29V iar tensiunea negativa lipsa (trebuia sa am -9V),am refacut legatura TP11-TP506 si TP12-TP507 si ce constat cu stupoare merge perfectsi nervi si ciuda si capete de pereti, pt ca legaturile de mai sus le am facut inca din prima zi de cand m am apucat de el (initial nu am stiut ce tensiuni trebuia sa am pe pinii respectivi si nu am verificat , probabil ca la inceput nu mergea convertorul dc/dc cu BD9851 pt ca am gasit ceva tranzistori care nu mi au placut cand i am masurat si i am schimabat , si ma gandesc ca asta e explicatia ???????)Sa inteleg ca trebuie sa verific tensiune de alimentare a lcd si sa verific bd9851?Saudaca poti zimi mai exact ce tre sa fac.mersipai nu inteleg , ziceai ca i plasma......? Link to comment
bogdicy Posted September 28, 2008 Author Share Posted September 28, 2008 se pare ca am inteles eu gresit este LCD cum ai spus tu Link to comment
cioarga Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 se pare ca am inteles eu gresit este LCD cum ai spus tuseamana defectul cu cel din post (vezi poza)?daca da citeste si verifica ce e scris acolodaca ai nelamuriri intreaba , daca pot te ajut cu placere Link to comment
bogdicy Posted September 28, 2008 Author Share Posted September 28, 2008 Sa inteleg ca trebuie sa verific tensiune de alimentare a lcd si sa verific bd9851?Sau daca poti zimi mai exact ce tre sa fac.mersiCam ce tre sa verific. Link to comment
cioarga Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 Sa inteleg ca trebuie sa verific tensiune de alimentare a lcd si sa verific bd9851?Sau daca poti zimi mai exact ce tre sa fac.mersiCam ce tre sa verific.verifica tensiunile in punctele TP11 , TP12 , TP506 si TP507tp506 si tp507 sunt undeva pe placa verticala a panel ului Link to comment
Recommended Posts