dem3ntor Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 Buna ziua!As dori realizarea unui amplificator pentru sonorizarea unei biserici la tara, biserica mica. Nu stiu daca sa confectionez un amplificator mai puternic, gen 2x100 si sa conectez cumva mai multe incinte, in jur de 8,sau sa realizez un 8x20W, cu TDA2050. Am ales 8 canale a.i. 6 boxe vor fi in interiorul bisericii si 2 afara. Pe intrare voi avea 2 microfoane si o intrare pentru CD.Ce spuneti ce varianta sa aleg?Multumesc! Link to comment
Blind Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 Foloseste un integrat mai puternic, incearca cu lm3886. Majoritatea integratelor de pe piata romaneasca sunt contrafacute, folosindu-le la capacitatea maxima de regula dau coltu', de-asta iti recomand niste integrate capabile de o putere mai mare (in caz ca popa e diliu si vrea sa dea la maxim, pui si tu o limitare din preamplificare, sau faci alimentarea la o tensiune mai mica decat cea din datasheet) Link to comment
mircea888 Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 mai ieftin ca lm3886 e TDA7294, aici chiar cred ca e bun acest integrat, eu cred ca nu are rost sa pui LM3886.boxele ce impedanta au? pe 8ohmi ar fi super, se incing mai putin integratele, deci trebuie radiator mai mic.alimentat corespunzator poti obtine 30-35w/8ohmi cu TDA7294 si o sa mearga destul de rece si fara sa-l fortezi pentru ca el e capabil de 70w/4ohmi si poate popa sa-l forteze cat vrea ca nu se arde pe 8ohmi, numa sa nu arda boxele.ce difuzoare vrei sa folosesti? Link to comment
nicolaus Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 Afara te sfatuiesc sa folosesti ,,goarne'',cred ca stii ce sunt alea.Se vor auzi pe distanta muuult mai mare decat clasicul difuzor.Atentie ca sunt goarne si pe 100 volti pe linie.In biserica eu am montat difuzoare multe si mici(cam la 3m distanta intre ele, dintr-acelea de radioficare cu carcasa cu tot). Link to comment
Dj_Dog Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 dem3ntor de unde esti? daca te ajuta cu ceva, am 2 trafuri care au cate o tensiune 38.5V/3A si 11V / 10A , si folosindu-le impreuna se poate obtine 2 x 38,5Vca si 2 x 11Vca as vrea sa le donez pentru acest proiect iar dupa cum as gandi eu proiectul as face asa ( avand in vedere ca e nevoie de un sistem monofonic): * pe partea de 2 x 38,5Vca ( 2 x 54Vcc) se poate folosi un kit FET200 : http://www.psc-audio.ro/catalog/product ... cts_id=335 avand ca sarcina 2 boxe de 8 ohmi puse in paralel ( de exemplu asa ceva: http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=3275 ) * pe pasrtea de 2 x 11Vca ( 2 x 15,5Vcc) se pote folosi ori asa ceva 5x 32W sau asa ceva 5 x 18W cu 5 boxe / difuzoare micute dar suficient de "nervoase" asezate strategic Link to comment
dem3ntor Posted September 29, 2008 Author Share Posted September 29, 2008 Buna ziua colegi!Din cate citesctrag concluzia ca cel mai bine este sa merg pe amplificare puternica si boxe mari.Problema este ca in acest caz pretul final al proiectului creste destul de mult. Plus ca nueste nevoie de putere mare, nici in biserica, nici afara. @ djdog - cred ca varianta postata in link de 5x32 (cu tda 2050, banuiesc) este cel mai buna de luat in calcul, eventual 6, sau 8 x 32. Sunt din Galati. Multumesc pentru intentia de a ma ajuta pron d0narea acelor traf-uri.Inca nu am demarat, adica nu sunt boxe, nimic. Voi face calcule si proiecte si am sa va tin a curent, am sa fac si cateva masuratori ale bisericii, cand merg la tara.Multumesc! Link to comment
bassbox Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Acum vreo cinci ani am rezolvat aceasta problema cu 6x15w (6xTDA2030) Nu vreau sa recomand nici un integrat sau schema,dar intr-o biserica nu este nevoie de putere mare.La testele de inceput cu amplificatoarele reglate la cca 30% se auzea cand respira preotul si l-am facut de ras in timpul slujbei. Link to comment
Guest neculea corneliu Posted October 7, 2008 Share Posted October 7, 2008 Puterea o sa fie ultima ta problema...O sa te descurci greu cu zgomotul de fond si microfonia care in biserica or sa te omoare mai ales ca in bisericile ortodoxe nu se canta gospel cu microfonul in mana ci va trebui sa pui microfoane electret care iau toate zgomotele.Mie mi-a luat o luna sa confectionez si reglez un mixer cu patru canale plus amplificator 2 ori o suta cu zgomot final aproape imperceptibil cu urechea in difuzor si masterul dat la maxim.Asta era acum vreo patru ani si de atunci nu mi-a mai trebuit...Pe atunci era cineva din Bucuresti care facuse un kit integral cu care a echipat aproape toate bisericile mari din tara.Avea microfonie foarte mica datorita unei retele de filtrare sau defazare. Link to comment
dem3ntor Posted October 7, 2008 Author Share Posted October 7, 2008 da, sa stii ca nu ma gandisem la microfonie . mutzam de sfat si de "tema de casa".Multumesc! Link to comment
Sharky Posted October 7, 2008 Share Posted October 7, 2008 ar fi mai usor dpdv al microfoniei sa plasezi mai multe microfoane directionale. Link to comment
Guest neculea corneliu Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 n-are popa bani de microfoane directionale Link to comment
Guest sorin6 Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 ... mai ieftin ca lm3886 e TDA7294...La primul magazin on-line care mi-a venit in minte...LM3886T = 6E90/buc. cu TVA 19.6% cu totTDA7293 = 5E20/buc. Diferenta cred ca se mantine mai peste tot in lume... O fi el, popa, "sarac", dar, in cazul de fata si vazand diferenta de pret, nu cred ca e un criteriu... Link to comment
mircea888 Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 era vorba de TDA7294 care e putin mai ieftin ca TDA7293; eu stiam ca lm3886 e aproape dublu la pret fata de tda7294, avand in vedere aplicatia nu e nevoie de performanta, nici macar hi-fi nu trebuie de asta eu ziceam sa mearga pe TDA7294. ramane ca dem3ntor sa caute un furnizor pentru aceste componente, sa vada preturile si sa hotarasca ce vrea, ambele integrate au scheme simple si pot debita cam aceeasi putere. Link to comment
ratza Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 Eu am dat 19,5 lei pe un LM3886 ?i tot atîta a r?mas ?i acum. Link to comment
pavcostel Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 Totusi, in afara de microfoane directionale, cum se poate elimina microfonia? Cu boxele puse cumva in antifaza, sau cu incinte mici in antifaza cu cele mari, dar amplasate aproape de microfon?? Practic, nu teoretic, daca stie cineva. Bafta!Costel Link to comment
Recommended Posts