Guest Didu Posted September 26, 2008 Share Posted September 26, 2008 Salutare!Stie careva cum se poate face un display de genul calculatorului de buzunar? Sau al ceasurilor acelea de camera care par a fi "o sticla dreptunghiulara" pe care se afiseaza datele, in rest sticla e transparenta.Multumesc anticipat! Link to comment
UltimateW Posted September 26, 2008 Share Posted September 26, 2008 tie careva cum se poate face un display de genul calculatorului de buzunar?cumperi unu? Link to comment
Guest Didu Posted September 26, 2008 Share Posted September 26, 2008 cumperi unu?Pai vreau sa-l fac eu, si momentan nu prea stiu cum . Link to comment
vio2007 Posted September 26, 2008 Share Posted September 26, 2008 Pai vreau sa-l fac eu, si momentan nu prea stiu cum .display lcd nu prea ai cum , doar cel cu leduri ( digit) cu sapte segmente ! Link to comment
Guest Didu Posted September 26, 2008 Share Posted September 26, 2008 display lcd nu prea ai cum , doar cel cu leduri ( digit) cu sapte segmente !pai de exemplu o "sticla" de 5 cm / 5 cm sa fie ori transparenta ori toata "neagra" la apasarea unui buton, ma gandesc ca n-ar fi o treaba prea complicata, dar nu gasesc nici o documentatie, nici macar nu stiu cum sa caut exact :"> Link to comment
ghimpe-- Posted September 26, 2008 Share Posted September 26, 2008 http://www.howstuffworks.com/lcd.htm Link to comment
Guest Didu Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 http://www.howstuffworks.com/lcd.htmmersi mult de ajutor :)acum mai trebuie sa caut partile componente ) Link to comment
MifTy Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 http://www.howstuffworks.com/lcd.htmmersi mult de ajutor :)acum mai trebuie sa caut partile componente )doamne sfinte... nu se poate!!!!! Didu, stii ce rata de rebuturi au fabricile care produc lcd-uri???si nu vorbesc de cele pentru monitoare sau televizoare, ci de alea amarate, de ceasuri de 2 bani jumate!!!!!!pe langa asta, stii de ce aparatura, utilaje si materii prime ai nevoie ca sa fabrici lcd-uri, si, mai ales, cati bani presupune sa bagi in distractia asta ca sa fie nu profitabila, ci macar sa-ti scoti investitia???basca, crezi ca poti scoate un pret de productie (si implicit, unul de vanzare) mai mic decat au chinezii??? Link to comment
Guest Didu Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 ) pai cum sa ma apuc de asa ceva! ) Mi-a venit o idee ca se poate face un geam transparent sau opac la o apasare de buton.... Cel mai bun exemplu de asa ceva l-am gasit la calculatorul de buzunar dar nu aveam idee cum se face asa ceva deci nici macar cum sa caut..... Asa am postat aici si am aflat mai multe (multumesc mult celor care m-au ajutat) si asa am putut sa caut pe net mai multe despre ce ma interesa pe mine. Cam asa arata pusa in practica ideea: Treaba ii ca asa ceva e foarte scump intre 350 - 1250 euro/m2 si din punctul meu de vedere nu se justifica pretul asta. Care credeti ca ar fi costul de productie la asa ceva /m2. Sunt curios sa aflu si parerile voastre despre asta nu numai legate de pret. ;) Link to comment
danzup Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Nu poti scadea sub 500 euro per metru patrat exact din cauza argumentelor pe care le-a adus Mifty !.Eu zic ca daca ai gasit cu 350euro /metru patrat sa cumperi repede ca nu mai gasesti atat de ieftin !Procesul tehnologic este destul de complicat .Plus ca trebuie sa cumperi materialele necesare fabricatiei cu vaporul fiecare ca sa te incadrezi in pretul respectiv !Iar chimicalele car se folosesc in procesul de fabricatie au un regim special .(adica la final rezulta asa : nu o sa poti sa faci niciodata in casa asa ceva !) Link to comment
Recommended Posts