Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

trojan,trojan...


Guest FLORIAN

Recommended Posts

tocmai m-am pricopsit cu unul aseara,am reinstalat windows-ul,{alta varianta nu mai aveam}.acum merge,insa are ,,piedici"se misca in reluare uneori si ami sta led-ul de la hard tot timpul aprins.ce sa mai fac?

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Daca virusul(virusii) ti-a infestat si celelalte partitii, degeaba ai formatat partitia cu SO pentru ca te-ai virusat din nou.....Scoate hardiskul si ataseaza-l extern la alt calculator care are un antivirus/spyware bun si updatat la zi si scaneaza tot hdd-ul. Ar fi chiar indicat sa scanezi cu mai multi antivirusi.

Link to comment

Hm... poate nu e virus. Se poate intepeni si de la altele. Hm... ceva bad-uri fizice sau logice, antivirusul care scaneaza vreo arhiva sau un pachet mai baban, ram prea putin... lucreaza mai mult cu hdd. Deschide fereastra de Task Manager(CTRL+SHIFT+ESC) si vezi la procese ce incarca sistemul cand se intepeneste.

Link to comment

dupa cum zice si hugo, un calculator nu merge greu numai de la virusi. sunt multe cauze care duc la o functionare greuiaie (maiales pe windows).daca zici ca sta hdd-ul aprin e clar ca ceva mananca foarte multe resurse si deci trebuie sa descoperi ce aplicatie lucreaza. cel mai simpu de aflat e din task manager. vezi in run--.msconfig daca la startup sunt ceva aplicatii(nume) ciudate - asa am descoperit zeci de pc-uri infectate (sau arunci o privire -mai lunga prin fisierele de windows si prin registrii).formateaza tot si partitioneaza hhd-ul . cauta utilitare cat mai bune de formatare,partitionare siregenerare hdd (eu am obtinut ceva rezultate la un maxtor de 80gb care trage sa moare - si acum mai are ceva sechele ca nai incepe uneori sa cloncane :ras: )deci verifica sa nu ai virus (e imposibil sa nu iti dai sema) si in ultima instanta formateaza tot !!Bafta!scuze nu vazusem ca deja postasei: sincer bitdefenderul e un antivirus bun. chiar daca folosesc nod32 si am recomandat la multa lume acest antivir, de bitdefender nu a trecut nik pana acum (cel putin la mine) dare cam puturos :ras: sa nu iti bagi porcaria aia de karspersky sau alte nimicuri gen avast,panda :rade:

Link to comment

eu am stai >6 luni cu un trojan,ca in bitdefender nu-mi apareaapoi am scanat cu kaspersky si s-a dussi eu personal instalez antivirusul dupa ce mi s-a infestat pc-ul,scanez complet la cele mai 'dure' setari si daca tot se msica incet/anormal formatez partitia de windows si reinstalez

Link to comment

si eu personal instalez antivirusul dupa ce mi s-a infestat pc-ul,scanez complet la cele mai 'dure' setari si daca tot se msica incet/anormal formatez partitia de windows si reinstalez

Depinde si de metoda de inmultire a virusului, majoritatea infesteaza toate fisierele care se executa => antivirusul pe are il instalezi este virusat :ras:
Link to comment

tocmai am aflat ca defender-ul meu nu numai ca nu mai lucra{s-a oprit}ci nici macar nu-l mai pot dezinstala.am incercat sa instalez a v g-ul dar nici asta nu merge.{nu se instaleaza}cred ca voi formata tot hardul :nebunrau: :nebunrau:

Link to comment

E 8===D~~! Scoti cablul de la retea, bootezi de pe cd si incepi instalarea, dai delete la partitia C apoi o recreezi (dupa ce ai copiat datele importante de pe C pe alta partitie), instalezi windowsul apoi pe un stick fara virusi iei de pe net (folosind alt calculator nevirusat) un firewall si un antivirus, nu conteaza ca ai sau nu licenta pentru ele, in versiunea demo poti sa faci ce vor muschii tai pana expira. Conectezi reteaua, faci u.pdate si scanezi tot sistemul si...gata. No more :sparge:

 

Atentie:Sa nu te puna dracii sa intrii pe vreo alta partitie sau sa instalezi vreun soft sau ceva de pe alta partitie a hdd-ului tau, chiar daca tu crez ca nu e virusat softul respectiv. Asculta vorba de la stan patitu' care astfel si-a salvat datele de mai multe ori (neavand alt hdd/pc la dispozitie sau backup-uri) dupa ce s-a pricopsit cu virusi extrem de imputiti ce persistau si dupa reinstalarea windowsului desi partitia fusese formatata full.

 

Ai grija la ce partitie dai delete, sa nu plangi dupa aceea. Crearea partitiei o faci in spatiul ramas gol cu cd-ul de win. Ar mai fi o optiune sa folosesti partition magic de dos, insa...trebuie sa ai floppy la calculator iar dischetele (2 la numar) deja create (dupa ce instalezi pm in windows iti cere 2 dischete sa creezi recovery disks). Da-i cu cd-ul, te complici mai putin

 

 

Later edit: Nu mai scrie cu CAPS ca e deranjant si se lasa cu repercursiuni. Toti vedem sa citim, daca scrii cu caps nu iti raspunde cineva mai rapid.

Spor la formatat. Din nou.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines