Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde se gaseste asa ceva si .. ce este?

adynis

Recommended Posts

Piesa este folosita in aparatura medicala, cineva a denumit-o "rezistor" .. .cert este ca e crapata palcuta si trebuie inlocuita;Vre-un sfat .. ce anume este, ce face, unde se poate gasi de schimb?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cirip

1

• adynis

1

• Laci

1

• zal

1

Top Posters In This Topic

Poate fii o rezistenta, un element de incalzire etc. cert este ca nu gasesti asa ceva la distribuitori de componente, ori apelezi la producatorul aparaturii, ori la servicuri sau in cel mai rau caz trebuie copiat si comandat un cablaj pe suport ceramic.

Ar putea fi si o antena sau o bobina pentru microunde, arata cam complicat pentru o simpla rezistenta de incalzire. Cu siguranta asa ceva nu gasesti in alta parte decat la producatorul aparatului.

• 2 weeks later...
Guest danpc1

Fara sa stim de unde e scoasa, e greu sa ghiceasca cineva. Totusi, eu presupun ca e un divizor rezistiv din bucla de reactie a unei surse de inalta tensiune.Cirip

Incearca sa masori o portiune din ea cu un instrument de masura (ohmetr) si spune cit arata.
  • 2 weeks later...

Buna seara. Eu am vazut asa ceva. Este o rez. cu pelicula metalica de mare precizie ptr. diverse scopuri, Pe spate se vede cum sunt sectionate diverse portiuni de circuit pentru a lungi traseul suprafetei depuse. Cred ca este o rez. de echilibrare a unui circuit electronic. Nu cred ca este rez de incalzire. Este depus stratul rez. pe placa de ceramica, ptr. ca are cel mai mic coeficient de dilatare, si astfel rez. nu variaza in functie de temperatura. Nu stiu, dar banuiesc ca inscriptia de pe ceramica, aceea de 812 sa insemne chiar valoarea pe cere trebuie sa o aiba. Daca dai mai multe detalii mai stam de vorba.