adynis Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Piesa este folosita in aparatura medicala, cineva a denumit-o "rezistor" .. .cert este ca e crapata palcuta si trebuie inlocuita;Vre-un sfat .. ce anume este, ce face, unde se poate gasi de schimb? Link to comment
Laci Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Poate fii o rezistenta, un element de incalzire etc. cert este ca nu gasesti asa ceva la distribuitori de componente, ori apelezi la producatorul aparaturii, ori la servicuri sau in cel mai rau caz trebuie copiat si comandat un cablaj pe suport ceramic. Link to comment
zal Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Se gaseste argint coloidal pe la unele magazine, ptr trasat cablaje. Lipesti cumva placuta si refaci cu argint continuitatea rezistentei. Daca se poate desigur... Link to comment
Guest Posted September 25, 2008 Share Posted September 25, 2008 Ar putea fi si o antena sau o bobina pentru microunde, arata cam complicat pentru o simpla rezistenta de incalzire. Cu siguranta asa ceva nu gasesti in alta parte decat la producatorul aparatului. Link to comment
cirip Posted September 26, 2008 Share Posted September 26, 2008 Fara sa stim de unde e scoasa, e greu sa ghiceasca cineva. Totusi, eu presupun ca e un divizor rezistiv din bucla de reactie a unei surse de inalta tensiune.Cirip Link to comment
Guest danpc1 Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Fara sa stim de unde e scoasa, e greu sa ghiceasca cineva. Totusi, eu presupun ca e un divizor rezistiv din bucla de reactie a unei surse de inalta tensiune.Cirip Incearca sa masori o portiune din ea cu un instrument de masura (ohmetr) si spune cit arata. Link to comment
Mosu Tuti Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Buna seara. Eu am vazut asa ceva. Este o rez. cu pelicula metalica de mare precizie ptr. diverse scopuri, Pe spate se vede cum sunt sectionate diverse portiuni de circuit pentru a lungi traseul suprafetei depuse. Cred ca este o rez. de echilibrare a unui circuit electronic. Nu cred ca este rez de incalzire. Este depus stratul rez. pe placa de ceramica, ptr. ca are cel mai mic coeficient de dilatare, si astfel rez. nu variaza in functie de temperatura. Nu stiu, dar banuiesc ca inscriptia de pe ceramica, aceea de 812 sa insemne chiar valoarea pe cere trebuie sa o aiba. Daca dai mai multe detalii mai stam de vorba. Link to comment
Recommended Posts