Guest dj tamponica Posted September 21, 2008 Share Posted September 21, 2008 dmx-urile au in spate o mufa pe care se baga semnal midi sa controleze luminile. stiti cumva de unde sa iau semnal midi? folosesc calculator pe muzica, exista vreo placa ceva sa converteasca din muzica in midi sau vreun aparat? ca in mixer nu am si nici nam vazut la alte mixere. Link to comment
Dr.L Posted September 21, 2008 Share Posted September 21, 2008 de ex,asta: http://www.hi-end.ro/controller-dmx-p-1504.html Link to comment
Guest dj tamponica Posted September 21, 2008 Share Posted September 21, 2008 ziceam ca vreau sa bag semnal midi in controleru dmx si nu am de unde. si vreau sa stiu daca exista vreun mixer sau o placa de calculator care sa converteasca in midi Link to comment
Dr.L Posted September 21, 2008 Share Posted September 21, 2008 pai exista placi de sunet care au iesire midicauta pe la m-audio,de ex Link to comment
Guest Geri LX Posted September 21, 2008 Share Posted September 21, 2008 ziceam ca vreau sa bag semnal midi in controleru dmx si nu am de unde. si vreau sa stiu daca exista vreun mixer sau o placa de calculator care sa converteasca in midiExemple : http://www0.dealtime.com/xPP-sound_cards--1_x_midi_outVezi ?i tu pe net ce gase?ti pe la noi.PSCe controller ai?La ce scule vrei s? folose?ti func?ia de control pe midi?Eu nu am folosit midi ?i sunt curios, de aia întreb. Link to comment
Guest dj tamponica Posted September 21, 2008 Share Posted September 21, 2008 asta si acum merge pe microfonu incorporat. cand dau muzica tare ia 10 batai intr-o secunada si nici nu apuca parurile sasi faca treaba. o interfata daia midi cred ca ar fi solutia sa ia bataile corect, banuiesc. interfatele astea midi iau muzica direct din placa de sunet si o transforma in midi sau mai sunt si alte minuni de facut? programe...... am 8 paruri led cu cate 4 canale 2 lasere 1 stroboscop Link to comment
Guest Geri LX Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Nu cunosc controlerul pe care-l ai, dar se pare c? c? microfonul ori e prea sensibil ?i nu prinde doar beat-ul ori nu e suficient de sensibil. În?eleg c? nu po?i controla sensibilitatea microfonului ?i nici r?spunsul consolei...Dar nu cumva are ?i o muf? de intrare sunet? Line in. (nu midi)Ar fi o solu?ie s? intri cu sunet de la comp sau mixer ?i s? anulezi astfel microfonul încorporat. Astfel nu î?i va capta toate nebunelele. Iar semnalul cu care intri e curat ?i îl po?i controla.Cu midi nu am lucrat ?i nu-?i pot da detalii de cum func?ioneaz? interfe?ele, dar ce ?tiu e c? e destul de complicat s? setezi un controller s? fac? ce vrei tu pe midi. Midi se folose?te în general într-un show foarte exact preprogramat, unde pe fiecare melodie în parte ?tii exact cum vrei s? mearg? luminile. (probabil c? în occident se folose?te de exemplu la matrix-uri, ecranele alea de leduri pe care se întâmpl? tot felul de nebunele pe muzic?. Pe midi po?i s? setezi de exemplu s?-?i aprind? un canal pe o anumit? not?, iar la câte varia?ii sunt într-o muzic?, pân? setezi tot, dureaz?. Poate controllerul t?u are o func?ie midi simplificat? ?i e mai simplu de setat, ...nu ?tiu. Link to comment
Guest dj tamponica Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 nu are line in :( . ma gandeam ca daca bag midi in el o sa ia, in loc de bataile de la microfonu ala nasol, bataile de pe muzica transformata in midi. nu vreau sa le controlez pt fiecare melodie, vreau doar sa prinda un pic ritmu Link to comment
Guest Geri LX Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Înleleg prfect care e problema ta...din p?cate mai mult eu nu pot s? te ajut legat de midi. Î?i dau totu?i un sfat ...nu cheltui bani pe o interfa?? midi pân? nu ai un r?spuns de la cineva care a folsit ?i e mul?umit. ...S? nu dai banii aiurea.Controlerul tau n-are ?i o func?ie de chase (nu doar flash sau pulse) controlat de microfon? Daca are po?i incerca sa faci un chase ?i s?-i dai timpul de stand (sau cum io fi spunând pe controlerul tau) mai lung. Ca aparatele s? aib? timp s? se ?i aprind? ?i s? fie sesizabil ritmul.Ai o carte tehnic? a controlerului în format document s? o ata?ezi aici?Înc? o chestie...(de?i poate spun o tâmpenie), poate ai putea anula microfonul (demontând consola) ?i lega la firele sale o...intrare audio. Cei care se pricep de pe-aici de pe forum pot s? te sf?tuiasc? mai bine în direc?ia asta. Repet...poate eu vorbesc prostii. Link to comment
Guest dj tamponica Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 despre asta e vorba http://www.deboot.ro/detalii_ro_1_3_30_0_8-Club-12.php&start_no=0 Link to comment
Guest Geri LX Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Scrie acolo ceva de "ajustable music sensitivity". Ai incercat?De asemenea scrie de programe de tip fuga (chase) ....astea ar trebui s? aib? timpii reglabili - cross = trecerea între aprinderi ?i stand = timpul cat stau aprinse. Sau fade in, fade out. ?i din astea ar trebui s? pui timpi diferi?i pe încercate, cu muzic?, poate merge. Link to comment
Guest dj tamponica Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Adjustable music sensitivity nam gasit.dar am potentiometre pt astea dar nu leam incercat decat pe auto, pe muzica parca nu mergeau sau poate nu miam dat seama ca era muzica incet. ms mult maine incerc Link to comment
Guest dj tamponica Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 nam rezistat pana maine si am fost sa probez. decat pe auto merg potentiometrele alea 2. dar mia venit alta idee, daca e muzica mai incet merge perfect si cum nam potentiometru de sensibilitate ma gandeam sai pun eu unu si un condensator ceva sa auda doar basu.asa ca fac apel la electronisti daca poate vreunu sa ma ajute cumva Link to comment
Guest Geri LX Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 sau incearc? s? obturezi microfonul ....cu un burete ceva. Link to comment
Guest dj tamponica Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 e buna ideea dar cu un condensator ceva merge bataile mai pe bass? chiar nu ma pricep la filtre deloc Link to comment
Recommended Posts