Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

O SCHEMA DE AMPLIFICATOR KENWOOD KA-92B


Guest petraru

Recommended Posts

VA ROG DACA ARE CINEVA SA-MI DEA O SCHEMA DE AMPLIFICATOR KENWOOD KA-92B ???RAMAN DATOR CU O BERE ... LA BUTOI !!!MI S-AU PRAJIT FINALII (TA 2030 SI TA 2040) SI VREAU SA INLOCUIESC ETAJUL FINAL CU ALTCEVA SI AS AVEA NEVOIE DE O SCHEMA, CA SA NU FAC VREO PROSTIE.PREAMPLIFICATORUL, ALIMENTAREA (+/-65 V SI +/- 35 V) SI CORECTOARELE DE TON SUNT OK.

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sincer nu cred ca poti face ceva, acele integrate sunt cam greu de inlocuit cu componente discrete, TA2030 e cel mai greu de inlocuit pentru ca el face partea de comanda si acesta nu e un amplificator obisnuit in clasa AB, e in clasa G sau ceva hibrid, producatorul nu spune exact.

 

eu am schema interna la ambele integrate dar nu sunt trecute valorile componentelor pasive, deci nu stiu cat iti foloseste, totusi eu pun imaginea ce provine de la schema lui Kenwood Ka-990.

 

http://i37.tinypic.com/t5n53l.jpg

 

poate totusi nu s-a dus si TA2030, ca TA2040 poate reusesti sa-l inlocuiesti.

 

PS: eu am un KA-880SD functional dar m-am documentat in privinta acelor integrate si nu gasesti mare lucru, aceasta schema interna este tot ce am gasit mai interesant.

Link to comment

Eu voiam o schema pentru a schimba partea finala ... ca de gasit TA2040 "LA ANU' SI LA MULTI ANI !!!". :(Sa stiu ce tensiuni scoate partea de alimentare, la ce tensiuni se alimenteaza pre-urile, vu-metrele, sa vad ce putere au infasurarile pe traf, ca sa nu fac o belea pe acolo ... s.a.m.d.Apropo, daca are cineva o schema ... platesc pentru ea.

Link to comment

Mai mult ca sigur ca numai c.i. finale sint arse si sint usor de inlocuit cu trz bipolari (2SA1943 si 2SC5200 ar fi indicati, sau altii la fel de ''grasi'') si diode rapide de 10A, sint unele in capsula TO220. E destul de simplu sa prinzi trz si diodele pe radiator si sa faci legaturile la fostele gauri ale pinilor de la 2040. Bafta!

Link to comment

eu ti-am dat schema interna a integratelor, stiu ca nu gasesti TA2040, eu ziceam sa-l inlocuiesti cu componente discrete asa cum a zis zal.

 

tensiunile de alimentare le poti afla singur prin masuratoare sau aproxima dupa conzi, poti intrerupe traseele de alimentare si sa masori. oricum daca inlocuiesti TA2040 e bine ca prima oara sa-l pornesti cu niste rezistori intre amp si sursa ca sa nu-l bulesti mai tare daca ceva nu merge bine.

 

in schema pusa de mine mai sus se pot vedea tensiunile de alimentare.

 

PS: sa ne tii la curent cu operatiunea de reparare, eu sunt foarte interesat de rezultat, ti-am zis de ce :da

 

Bafta.

Link to comment

Deci ... sa ma fac inteles !!!Vreau sa-mi schimb etajul final cu totul (sa pun unul pe tranzistori) si aveam nevoie de o schema pentru a vedea tensiunile de alimentare ale pre-urilor ... Ca partea de alimentare e pe placa cu etajul final si vreau sa o scot cu totul si sa imi pun 2 module de 100 W pe 8 Ohm. Vreau sa fac alt cablaj cu partea de alimentare si cu protectia boxelor.NU VREAU SA SCHIMB FINALII ... CA SUNT F. SCUMPI !!!Si in Romania nu se gasesc nicaieri :cry: !!!

Link to comment

mai bine lasi placa asa, intrerupi alimentarea la etajul final, intrerupi traseul semnalului audio si te intepi de acolo pentru noile module de amplificatoare.modulele astea ai putea sa le pui invers, cu lipiturile(cablajul) in sus ca sa incapa in cutie.daca scoti placa principala cred ca pierzi si din comenzi si te complici foarte mult :sparge: nu are nicun rost.eu zic sa scoti TA-urile si sa montezi niste kituri pe tranzistori desi era bine daca incercai sa inlocuiesti TA2040 cu componente discrete, ca e simplu de facut chestia asta, pentru inceput poti sa incerci pe un singur canal.dar tu nu poti sa masori tensiunea de alimentare la preu? iti dai seama si dupa condensatori cat e tensiunea. trebuie sa fie de +/-15V maxim.Bafta.

Link to comment
  • 4 weeks later...
Guest petraru

Am gasit ceva dar imi trebuie o schema pentru unirea celor 2 semnale din bucla de amplificare ... ZAL please help !!!!Am cumparat 2 module de la dudikoff ... (arata super tare) si vreau totusi sa fac cumva statia sa mearga.Atasez cele 3 scheme (bucla si finalul).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines