Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere difuzor subwoofer potrivit pentru 2 sateliti profi


sckump

Recommended Posts

Salut. As dori sa aflu niste opinii in legatura cu alegerea celui mai potrivit difuzor pentru realizarea unui subwoofer, care ulterior ar fi folosit in combinatie cu 2 sateliti, care redau frecventele medii si inalte, ce au in componenta difuzoare profesionale:

pentru medii: BEYMA 605Nd

si pentru inalte:

http://www.partsexpress.com/pdf/264-362s.pdf

Frecventa de taiere a subwooferului cred ca va fi pe la 400 Hz, deci ar fi necesar un difuzor care sa urce bine pana in aceasta frecventa.

As vrea de la subwoofer sa coboare cat mai bine in frecventa, sa fie un bass ceva mai lung, dar nu exagerat, sa fie si ceva kick in el. Credeti ca ma puteti ajuta sa aleg cel mai potrivit difuzor pentru aceasta combinatie? Mentionez ca vreau sa le folosesc in casa. Multumesc.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Sincer eu nu intelg logica dupa care vrei sa iti faci sistemul.Dava vrei ceva pentru casa de ce mergi pe aceasta solutie chiar ai nevoie de 100 DB/w/m. in casa. Si chiar daca ai vrea un sistem de sensibilitate mare nu inteleg de ce nu mergi pe difuzoare coaxiale, vei avea o imagine stereo mult mai buna.Frecventa de taiere la subwoofer este astronomica. La 400 hz sunetul este directional si o sa ai probleme grave cu imaginea stereo. In general un subwoofer nu se taie mai mult de 150- 200 hz.Daca vrei sa faci un proiect pentru casa cu spl mare ar fi bine sa iei un proiect gata facut si verificat.

Link to comment

Partea frumoasa e ca deja am cumparat o medie si cele 2 difuzoare de inalte. Am ales aceste difuzoare intradevar si pentru SPL-ul mai ridicat, pentru a obtine cu o putere mai mica un sunet mai puternic si totodata pentru faptul ca distorsiunile sunt ceva mai mici decat ale altor difuzoare, iar sunetul mi se pare mai placut, cred ca mai natural decat ale altor difuzoare de "casa" care le-am mai ascultat. Eu cred ca aceste difuzoare pot fi folosite fara probleme in casa, doar ca mai trebie sa aleg si un difuzor de bass-subbass pe masura, si aici va cer si voua un pic ajutorul in alegerea lui, care mai are ceva experienta in domeniu eventual. Ma puteti ajuta cumva?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines