MDshelll Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Am o antena, Sunker am mai scris in ceva posturi pe aici despre ea, si astazi mi-am dat seama ca scara blocului are un acoperis din tabla pe unde se intra in scara, doar ca e cam ruginit! Daca pun antena pe el o sa fie bine? O sa mearga mai bine statia? sau trebuie sa dau cu smirghel locul unde pun antena? Momentan am antena pe caloriferul din camera , ma gandesc ca, daca pun antena afara pe acoperisul ala care are vreo 3 m patrati o sa fie mai bine. Gandesc bine ? Link to comment
MDshelll Posted September 12, 2008 Author Share Posted September 12, 2008 Ideea e ca antena respectiva are nevoie de un plan de masa, eu vreau sa stiu daca acoperisul asta de tabla din fata scarii ma ajuta la ceva daca pun antena pe el? Link to comment
yo3ihg Posted September 13, 2008 Share Posted September 13, 2008 o sa mearga mai bine pe acoperisul de tabla, dar si mai bine ar fi daca poti curata tabla intr-un punct si sa lipesti un fir care sa duca la masa statiei (sau ecranul cablului coaxial) Link to comment
MiniTehnicus Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 Daca tot vrei sa instalezi o antena pe acoperisul blocului atunci este preferabil sa montezi o antena Sirio, este o antena verticala de 6m inaltime si este construita pentru statii fixe.Are un castig mult mai mare decat antenele mobile care se monteaza pe masini si obtii aceleasi rezultate daca folosesti antena auto+amplificator de 100w.Sau poti realiza o antena Yagi de 3 elementi pentru CB.Cu cat antena are castig mai mare poti realiza legaturi la distante mari fara a avea nevoie de amplificatoare de putere. Link to comment
yo9hrb Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 Nu cred ca vorbeste de acoperisul blocului, ci mai degraba de acoperisul scarii de bloc. Adica la nivelul planseului dintre parter si etajul 1. Link to comment
MDshelll Posted September 15, 2008 Author Share Posted September 15, 2008 la etajul 1 da.. acolo ma refeream Link to comment
Recommended Posts