Guest cat87 Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Sunt incepator in ceea ce priveste domeniul wireless, deci proiectul acesta nu va fi usor. In principiu, am un ATmega8 care imi comanda o serie de led-uri RGB. uC-ul asteapta informatie din calculator printr-o interfata RS232, controland astfel ledurile.Am gasit niste module RX/TX ieftine, cu interfata SPI. Chestia e ca nu stiu daca merge sa fac un convertor RS232-SPI si sa transmit astfel informatia din calc catre uC.Si as mai avea o intrebare.... Ce soft trebuie sa folosesc ca sa programez aceste module, sau merge un AVR Studio (asta daca trebuie programate, sau le las asa cum vin din fabrica) Link to comment
wingless Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Salut ai cumparat deja modulele RX/TX? Daca da trebuie sa e configurezi frecventa/deviatie etc ce scrie acolo. Daca esti incepator si nu ai pretentii foarte mari poti cumpara o pereche de module TX/RX la 60 de ron amandoua . Sunt module AM deci nu ai aceeasi protectie la zgomot dar pentru distante mici de pana la 10 20 de metri te poti baza pe ele. Dezavantajul este clar nu sutn la fel de roboste ca ce ai gasit tu dar avantajul este ca le conectezi la interfata UART a microcontrollerului si merg din prima fara programarea modulul;ui. O sa arate asa PC->circuit integrat st232 sau max232 sau echivalent + modul TX ....wireless.......modul RX + microcontroller Modulele cu care am lucrat eu sunt RW434 si TW434 http://cataphractar.go.ro/rx_tx_detalii.pdf Daca ai luat deja modulele sunt foarte bune trebuie decat sa scrii setarile in ele si apoi le folosesti la fel de bine. Programarea modulelor inseamna sa ii trimiti o comanda din microcontroller receptorului si din PC emitatorului Chiar pe prima pagina din RF01pdf iti arata comanda Bineinteles intai trebuie sa decizi ce schema folosesti cu sau fara cristal pe ce frecventa vrei sa lucrezi etc Daca te multumeste configuratia din fabrica o lasi asa si le folosesti direct. Trebuie sa citesti ATENT cele 2 pdfuri nu lasa pe altul sa o faca si sa pui inrtebari la obiect ce nu intelegi. Conversia RS232-SPI o face integratul RS232 este o transmisie asincrona integratul are memorie FIFO (buffer,coada cum vrei) in care stocheaza cativa octezi si cere o intrerupere pe pinul nIRQ Tu esti responsabil sa deservesti intreruperea si sa incepi o transmisie sincrona ca sa citesti ce a receptionat integratul. Daca nu stii cum sa faci astea ori invetio pentru ca modulele merita, ori treci pe celelalte module TWS434 / RWS 434 cu care o sa lucrezi mai usor dar pierzi flexibilitate(frecventa 434Mhz batuta in cuie, baud rate maxim 2400bps etc) De ex pe modulul de receptie RWS 434 te intereseaza 3 pini 2 de alimentare si al treilea de date care il legi la pinul RXD al microcontrollerului. Configurezi modulul intern UART al microcontrollerului sa receptioneze cu acelasi baud rate stop biti etc ca si la emisie si asta e tot incepi sa primesti date Bafta la citit pdfurile Vezi ca la fiecare tabel in stanga scrie POR aia e valoarea pe care o are scrisa din fabrica daca nu iti place o schimbi. Trebuie intai sa citesti niste documentatie legata de modulatia FSK altfel nu ai sa intelegi toate notiunile. Cauta si un application note legat de aceste circuite sa vezi ce este AFC VDI etc Link to comment
Guest cat87 Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 Multumesc mult de informatii. Nu, nu am cumparat inca aclele module. M-am gandit sa postez inainte, sa fiu sigur ca nu fac vreo prostie :smt075 Deocamdata, cred ca am sa urmez sfaturile tale si o sa folosesc RWS/TWS-434, sa vad cum iese treaba, si pe urma, dupa ce mai invat niste programare, am sa cumpur RF-urile. Link to comment
Recommended Posts