NumLock Posted September 6, 2008 Share Posted September 6, 2008 Mi-am adus amint ca un moldovean care a stat cu mine in internatul liceului in ultimii 2 ani mi-a zis ca el stie sa faca dintrun cd-rom un dvd rom. n-a vrut sami zica secretul si deaia nu l-am crezut. dar am gasit ceva pe net. Ce parere aveti? Imi explica si mie cineva, ca nu prea sunt lamurit de ce trebuie sa faci. :smt001 http://www.haklabs.com/2007/modify-your ... vd-movies/ Link to comment
Dr.L Posted September 6, 2008 Share Posted September 6, 2008 chestia aia cu 12v e :smt005 pai daca nu mai are 12v,nici un motoras nu mai mergesi sa nu uitam ca motorul care invarte cd-ul e cam ca cele de hdd,deci turatia e controlata electronic-in caz ca are tensiune Link to comment
danb1974 Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 Sper ca a fost original o poanta de 1 aprilie. Cine stie citi si-au terminat cdrom-urile incercind-o.Ar trebui adusa la zi pentru upgrade dvd la blue ray... inca 3 ture de surub, taiem si 5V si cautam jumperul br-jump... Link to comment
Tavi Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 eu am facut blue-ray din cd , dar nu am reusit din dvd , imi da erori are cineva idee care sa fie faza ? :smt103: Link to comment
Guest Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 31 Foloseste niste BRRC si iti iese si cu DVD-ul. Link to comment
MifTy Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 (vasile, uite ca poti exprima un post numai cu smiloace!!!! ) Link to comment
UltimateW Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 diferenta dintre un dvd-rw si un cd-rw e la capul laser sau mai sunt alte diferente? 71 Link to comment
Guest Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 Singura asemanare e ca amandoua sunt rotunde... Link to comment
NumLock Posted September 7, 2008 Author Share Posted September 7, 2008 aia e ?eap? cât se poate. nu se poate, moldoveanu ?la râdea de tine. laseru ?la face toat? treaba. dac? te ?ine tare, schimb?-l cu pistolu de lipit, pune un laser de la un cap de blue-ray sau de la un cap de citire de dvd. da nu garantez s? se pupe/potriveasca la picioruse. si apoi cdromul are in biosul lui anumite setari prestabilite - pasul minim pe care il poate face capul, focalizarea, felul in care identifica ce fel de disc are inauntru. articolu ala de pe net e un fel de ghid despre cum sa-ti reglezi carburatoru la dacie; strangi relanteul pana la capat apoi il desfaci o tura jumate si asa ai reglat dacia sa mearga optim. e teapa. bun pentru vrajit pustoaicele. si chiar daca tu esti suficient de jmecher ca sa te simti in stare sa faci chestia asta - schimbi laserul, faci adaptor sa potrivesti capul si semnalele, reprogramezi biosul cdromului, citesti mii de foi de catalog sa vezi semnalele cum circula pe magistrale, ei bine la cat de jmecher esti ai fi constient ca munca depusa e total inutila ca-ti faci praf capul, ochii si nervii asa ca imi dai dreptate ca mai bine dai cin'ze?i di lei si iei un dvd-rw la secondhand de prin vreun campus cu studenti saraci iar in restul de timp te duci si bei o bere/zapacesti vreo p?s?ric?/te zapaceste ea pe tine. Nush daca ma mintit sau nu, eu vroiam sa stiu si parerea voastra. Oricum, nu am de gand sa incerc. Link to comment
Stefan Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 am auzit si eu de chestia cu realizare unui dvd-rom din cd-rom. schimbarile de soft si porcari sunt limitate de parte hardware care e foarte importanda! pun si eu o carcasa de cd-rom pe un dvd-rom si zic ca am transformat cd-romul in dvd-rom Link to comment
Guest sorin6 Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Nu mai, e serios, si in plus e reversibil... eu am reusit chiar sa citesc un CD pe un DVD-rom, cu modificari minime si accesibile oricarui incepator... Link to comment
UltimateW Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Nu mai, e serios, si in plus e reversibil... eu am reusit chiar sa citesc un CD pe un DVD-rom, cu modificari minime si accesibile oricarui incepator... woooaaa.... eu pot sa fac asta de cand am laptop cu unitate de dvd.felicitari Sorin6 pentru marea ta descoperire Link to comment
Guest sorin6 Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Te rog, te rog, nu ma lauda asa de mult, lasa-ma sa raman modest... :rade:PS: "felicitarile" sunt reciproce, eu nu stiam ca merge si la DVD-urile de pe laptop... Link to comment
Stefan Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 sorin eu nu zic ca nu e serios dar incer nu imi pot explica logica si din acest motiv nu cred pana nu vad ! in lumea asta orice e posibil asa ca spor la experimente ..... Link to comment
UltimateW Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 eu am reusit chiar sa citesc un CD pe un DVD-romun dvd-rom nu citeste automat dvd-urile si cd-urile? Link to comment
Recommended Posts