Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Priza cu temporizare TIMER-10


ghimpe--

Recommended Posts

Salut.Am o priza cu temporizare electronica.De circa o saptamana s-a defect. Ceasul merge cu o viteza astronomica, innumara cam 5 secunde intr-o secunda normala.Priza este compusa din 2 module: - un modul de putere (contine releul, bateria interna, punte de diode si alimentare) - al doilea modul contine LCD-ul si butonasele.Am restrans defectul la modulul doi prin alimentarea separata a circuitului. Acest modul nu prea contine piese care pot fi schimbate, nu are decat LCD, un chip pastila tip "scuipat chinezesc", vre-o 5 condensatoare de 100nF si un cristal/oscilator.Aveti idee unde ar fi problema? Este chipul sau oscilatorul?? Daca este chipul imi pot lua adio de la montaj, daca este osc as cauta altul, desii valoarea de 32.763 mi se pare exotica....

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Este prezent in toate ceasurile digitale de mana sau de masa

Super! chiar aveam un ceas de mana digital+analogic (o chinezarie). Innauntru am gasit 2 oscilatoare, unul care se ocupa de partea electronica (fara inscriptie dar presupun ca este cel de 32768) si unul pe partea "mecanica" care este notat cu K0S6M.Multumesc mult pentru informatie domnule miron1947! :partyman:
Link to comment

Am descoperit o problema si in partea de alimentare, in loc sa am intre 1,3v si 1,8v cat accepta modulul cu LCD am aproape 4v iar LCD-ul se stinge.

 

Schema :

 

Posted Image

 

73 :nerv

 

E cam enervanta treaba, priza o foloseam sa temporizez lumina la acvariu... acum am trecut pe manual.. 46

Link to comment

NeluF, mda, asa ma gandeam si eu ca toata stabilizarea sta pe spatele acumulatorului..foarte prost gandita toata treaba...Acum ma gandesc la o solutie cu care sa inlocuiesc acea parte a circuitului, dar care sa fie destul de mica sa incapa in priza... 59 stefan_ro, stiu ca o priza noua poate fi gasista cu "doar" 30lei, dar sunt 30lei pe care nu ii am pentru ai investii in asa ceva... :cry:

Link to comment
  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines