Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare, consumator 80w ?

NICA

Recommended Posts

va salut,dati-mi o idee :am nevoie de ceva care sa consume aprox.80w/ora din reteaua de 220v.trebuie sa functioneze non-stop,sa nu-i port de grija, sa nu incendieze,sa nu fie un bec,sa nu fie un motor sau un electromagnet si pe cat posibil sa nu degaje multa caldura.sa fie cat mai fiabil.nu este un test de perspicacitate(nu mi-as permite sa fac misto ! ) am nevoie de o astfel de idee.sa nu ma intrebati de ce ca nu stiu,asa m-i se cere si mie si habar nu am ce as putea sugera.va multumesc.

• Replies 25
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• NICA

8

• Depanatoru

3

• Mihai85

3

• bogdan_

2

Oricum ai da-o, din moment ce consuma 80W indiferent ce consumator pui tot atata caldura degaja.Inseriaza si tu cateva rezistente de putere de la aparatele de incalzit.

eu as pune ceva rezistente pe un radiator suficient de mare cat sa nu se incalzeasca. toata jucaria pusa intro cutie bine ventilata. merge sa bagi si sarcina reactiva? puneai niste condensatori :d

ba consuma mai putin.majoritatea laptopurilor au alimentatoare de 60-90W, si pot incarca si bateria in timpul functionarii. deci nu prea merge cu scos 80W dintr-un laptop idle....

eu as pune ceva rezistente pe un radiator suficient de mare cat sa nu se incalzeasca. toata jucaria pusa intro cutie bine ventilata. merge sa bagi si sarcina reactiva? puneai niste condensatori :d

cum sa fac acest lucru? pare interesant.
...sa nu fie un bec...

atunci doua becuri ?! :yawinkle:

sau mai bine un corp cu doua tuburi fluorescente de 40W... le gasesti in magazine

...sa nu fie un motor sau un electromagnet ....

dar condensator?

...sa nu degaje multa caldura.....

un element Peltier in "scurtcircuit termic" (+ circuitele necesare alimentarii din retea) ?

...asa m-i se cere si mie...

cat se plateste pentru idee?

totusi un autotransformator ar rezolva problema din punct de vedere al fiabilitatii. nu degaja caldura daca e supradimensionat si merge in gol. nu exista pericol de incendiu.poti sa-l tii 100ani