Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reciever Kaon Defekt !!!


Guest pepes

Recommended Posts

Bunä,am un Reciever Sat Kaon care e defekt, nu mai merge nimic mort.Ce ar putea fi stricat?Cred cä e de vinä la Transformator, dar am controlat tate Rezistentele, Diode si Kondensatoaretoate sunt ok.Merg 10 kabluri de la Transformator la Mainbord un kablu are 32V dar nu scoate nimccelelate sunt ok.Ce ar fi stricat?Peter :smt031

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

verfica foarte bine diodele de la tensiunile mici d9 si d6 sar putea sa iti arate ca sunt bune i circcuit(pe placa ) dar de multe ori aceste diode incep dupa o perioada de timp sa conduca invers .verificale cu un ohmetru cu ac la scala de 100k.si daca conduc invers cit de putin tensiune de alimentare de dupa ele sigur e putin mai mica decit trebuie si asta face sa nu porneasca receptorul.daca e asa cum am zis eu schimba diodele si condensatori electrolitici de pe aceste ramuri cu unele la fel.daca diodele sunt bune sigur ai un scurt pe ramura de 32v in sursa sau pe placa de baza a receptorului.

Link to comment

tensiunile le-ai masurat? sunt la fel ca cele din schema?daca sunt bune scoate mufa care vine de la sursa la placa de baza si masoara toti pini (in afara de cei care sunt legati la masa ) cu un ohmetru fata de masa aparatului.si pe urma spune care din ei are ce mai putini ohmi. bineinteles ca poti sa masori sursa (cu tensiunile in gol )sa vezi daca sint toate cum trebuie acum.(or sa fie putin mai mari decit conectat)

Link to comment

Tensiunia nu e corectä pre micä 5 V cam.Dar ce nu inteleg schema la 32V nu intra nimic, dacä urmaresc lineanu este ca in schema, merge 3 cm si apoi se gatä am cautat cu ohmetrudar nu face legatura cu nici un alt kontakt.Skita nu corespunde ca platina mea.De exemplu R22 nu il gäsesc deloc. :weedman:

Link to comment

Aia e schema pentru modelul Kaon KSC-570.Al tau ce model e ?Spune si piesele cu care e facuta sursa (circuit integrat sau tranzistor ,optocuplor etc.).Altfel o sa-ti fie greu sa-l repari daca nu chiar imposibil daca nu ai un minimum de experienta in depanarea surselor in comutatie.

Hmmm , Mai este un ic102 aratä ca un transistor sau ic101IC103 , PC102 ce ar putea fi...

Asta te intreb eu:citeste pe ele si vezi singur ce scrie pe fiecare.Tu spui ca are trei circuite integrate:IC101,IC102 si IC103;in plus PC102 (optocuplor ?).Nu iti dai seama singur ce sint ?
Link to comment

32 de volti trebuie sa-ti mearga la tuner ,incearca sa masori in gol, cu firul de la 32 v liber,iar ci alea ce seamana cu un tranzistor bc sint TL431 sau LM431.schimba condensat de pe 5 v,7 sau 8 v si cele de pe 3,3 v,de obicei alea se strica mai des.daca s-a bagat alt soft si nu se potriveste ,no sa porneasca veci,numai rezolvat cu interfata JTAG.

Link to comment

IC101 Circuite Integrate 8 Pinsm0365RPC102 4pin 817ic102 3pin TL431 aratä ca un transistorPe 32 V dacä masor in gol pus la Ohmetru nu face contact nicaierie intrerupt ceva nustiu..Cred ca ajung Recieverul la Gunoi si am scapat.Dar am mai vrut sä invat ceva dar nu e usor.Sau trebuie cu JTAG sar putea? :smt039

Link to comment

Tensiunia nu e corectä pre micä 5 V cam.

Dar ce nu inteleg schema la 32V nu intra nimic, dacä urmaresc linea

nu este ca in schema, merge 3 cm si apoi se gatä am cautat cu ohmetru

dar nu face legatura cu nici un alt kontakt.

Skita nu corespunde ca platina mea.

De exemplu R22 nu il gäsesc deloc.

Reciever e Kaon KSC-570

Iti spun eu ce trebuie sa faci :il arunci la gunoi.Dai 50-60 euro si iti iei altul nou sau il duci la un meserias adevarat.Ai ajuns la concluzia ca infasurarea de 32 V a trafo chopper e intrerupta ?
Link to comment

daca n-ai aruncat inca receptorul kaon schimba(nu dubla peste el) condensatorul de 47 micro,10 sau 16 volti ,cel care este imediat dupa dioda redresoare pentru tensiunea de 5 vin legatura cu tensiunea de 32 de volti daca te uiti bine nu ai nici o piesa montata la ea(pe cablajul sursei)am avut unul ieri cu manifestari asemanatoare(toate tensiunile bune dar nu pornea)si nu a vrut sa porneasca pina nu am schimbat c respectiv(l-am descoperit alimentind separat cu 5v si a pornit receptorul)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines