Adrian_BBS Posted August 16, 2008 Share Posted August 16, 2008 salutare......construiesc pentru mine un sistem audio 2.1 si am nevoie de un sfat in legatura cu ampliful care o sa comande subul.....partea de sateliti o sa fie atacata cu TDA2030(mi-a placut sum suna pe medii si inalte).....cate unul pe satelit.....dar nu m-am decis la partea care o sa atace subul.....am cateva scheme mai jos, imi puteti spune si mie pe care as putea sa o incerc....nu am construit nici una din scheme si nu stiu la ce sa ma astept......va multumesc Link to comment
zal Posted August 16, 2008 Share Posted August 16, 2008 Asa... unele nici nu merita analizate, mi se par dubioase fara sa intru in detalii.Cea cu LM391-xx poti sa o faci, merg bine si nu se incing prea tare, e si mai comoda de realizat (am eu 2 bucati). Mai e buna si penultima, cea care mai are si un preu de tonuri inainte. Desi are 20 ani cel putin, judecind dupa c.i.-urile folosite in preu, e mult mai evoluata ca celelalte. Link to comment
slave2anubis Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 eu pot recomanda asta... http://sound.westhost.com/project3a.htm super sunet usor de facut buget redus(yo am cam facut 2 module cu vreo 50-60lei) si cel mai inportant este foarte fiabila... bafta :weedman: Link to comment
Adrian_BBS Posted August 17, 2008 Author Share Posted August 17, 2008 mersi pentru sfat slave2anubis dar o sa o fac pe cea cu LM391-xx.....am deja piesele pentru ea. Link to comment
cosmin_h Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 si ai si cablajul pentru cel recomandat de slave2anubis aici pe forum >>> viewtopic.php?f=5&t=15256&hilit=elliot <<< Link to comment
Adrian_BBS Posted August 18, 2008 Author Share Posted August 18, 2008 la penultima schema postata de mine finalii TIP2955/3055 cu ce pot fi inlocuiti, pentru ca nu-i gasesc Link to comment
zal Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Orice alti trz complementari cu Uce peste 60V si Ic mai mare de 10A, depinde numai de capsula: BD317-318, MJ15024-15025, 2SA1943-2SC5200, BD249-250C, TIP35-36C, etc. Link to comment
Guest raidxp Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Asa... unele nici nu merita analizate, mi se par dubioase fara sa intru in detalii.Cea cu LM391-xx poti sa o faci, merg bine si nu se incing prea tare, e si mai comoda de realizat (am eu 2 bucati). Mai e buna si penultima, cea care mai are si un preu de tonuri inainte. Desi are 20 ani cel putin, judecind dupa c.i.-urile folosite in preu, e mult mai evoluata ca celelalte.Salutare Imi poti spune unde mai pot gasi si eu 2 LM391 ca de multa vreme tot caut,daca ma poti ajuta binenteles contra cost...Mersi Link to comment
Adrian_BBS Posted August 26, 2008 Author Share Posted August 26, 2008 1) are ceva daca in loc de rezistenta de 5k1 folosesc una de 5k(mai bine spus 2 de 10k in paralel, pentru ca la mine in oras la magazinele de electronica nu s-a auzit de 5k1 sau 5k :smt021 )2) masa alimentarii si masa difuzorului o iau de langa masa semnalului? 3) iar acea bobina + rezistenta de 10R/2W se monteaza direct pe firul difuzorului nu?4) acea bobina se face cu sarma de Cu cu grosimea de 0,2 si o infasor de 25 de ori peste acea rezistenta de 10R/2W?5) acei tranzistori BD235/BD236 trebuie montati pe radiator impreuna cu BD244/BD243?Ma refer la schema de mai sus....adica cea cu LM391-xxva multumesc Link to comment
ratza Posted August 27, 2008 Share Posted August 27, 2008 1. Nu.2. Nu. Masele de semnal se leag? toate într-un loc, masele de putere într-un loc, pe urm? vin legate împreun?.3. O pui pe plac?.4. Pune sîrm? mai groas?, un 0,8 ar fi mai bine.5. Nu, dar nu stric? s? le pui cîte un radiator micu? la fiecare. Link to comment
Adrian_BBS Posted August 27, 2008 Author Share Posted August 27, 2008 la punctul 2 nu m-am exprimat bine, asta am vrut sa stiu, daca masa de semnal + masa alimentarii + masa difuzorului le conectez ca in imagine, sau e mai bine ca masa difuzorului sa fie luata direct de la masa filtrajului (la sursa de alimentare)iar acea bobina cu rezistenta de 10R/2W cred ca pana la urma ramane montata pe fir cat mai aproape de cablaj, pentru ca nu as vrea sa refac cablajulastept propuneri, daca mai sunt :weedman: , daca nu :partyman: Link to comment
zal Posted August 27, 2008 Share Posted August 27, 2008 Pe placa poti sa iei o masa la care legi ecranul cablului de la intrare, masa difuzorului o iei direct de la sursa, unde faci legatura celebra in stea, pe fundul carcasei si unde legi nulul secundarului trafo, masa condensatorilor de filtraj (sau a sursei, daca o faci pe placuta), masele difurilor si ale celorlalte module. Desigur ca in cazul in care faci totul in aer, ptr probe, nu vei mai avea carcasa legata la masa, acea legatura in stea se poate face la sursa, insa sa ai grija sa ai continuitate a masei prin toate modulele, pina la intrare. Sa nu pui c.i. pe soclu chiar daca neamtul asa arata in schema. BD243/244C sint mici, poti sa faci cu ei amplifuri de 30W, incearca sa pui unii mai mari, gen BD249/250C sau 2SA1943/2SC5200. Link to comment
Adrian_BBS Posted August 27, 2008 Author Share Posted August 27, 2008 si daca pun totusi soclu la c.i.-uri, deja am cumparat soclurile, ma gandeam ca daca nu-mi place cum se aude il pot demonta usor piesa cu piesa (nu am statie cu arer cald ca sa dau jos integratele), iar in legatura cu acea legare a masei in stea, cum se face aceasta legare?Later edit: nu am gasit condensator de 4,7p, are ceva daca pun 5p? Link to comment
zal Posted August 27, 2008 Share Posted August 27, 2008 Condensatorul e bun si asa. Soclul trebuie sa fie de calitate foarte buna, pini auriti, altfel nu face contact bun. Link to comment
Guest Posted August 27, 2008 Share Posted August 27, 2008 Foloseste socluri tip AUGAT. Sunt mai scumpe dar sunt foarte bune. Link to comment
Recommended Posts