Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amp 200w mos

vio_gl

Recommended Posts

sal all am gasit o schema de amplif pe mos feturi dar nu gasesc nicaieri finallii as vrea sa satiu daca se gasesc macar echivalente sau se pot adapta alte tipurischema e asta

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vio_gl

3

• Sharky

1

• alex mm

1

• zal

1

Guest fojica

finali gasesti la tme.pl, am luat si eu de la ei. echivalenti exacti sunt buz900 si buz905, dar nu au decat buz901 si buz906 - care sunt la 200v in loc de 160v cum sunt 900/905, deci merg fara probleme. mai poti sa pui eventual 2sk1058/2sj162, ceva mai ieftini si >99% echivalenti (dar au capsula TO247 in loc de TO3 cum au buz-urile/exicon-urile)

Guest electronica aplicata

Fac si eu o observatie referitoare la schema, de fapt un semn de intrebare: eu cred ca se arde LED-ul ala inseriat cu Q14 si alimentat direct fara rezistenta de limitare la 65V ? Ce spuneti voi. Schema asta mi se pare cunoscuta si daca nu ma insel eu am mai vazut-o undeva dar alimentata la o tensiune mai mica - cred un +/-40V. Nu prea am incredere in schema asta!!!!!!!!!!!!!! :smt029

• 3 weeks later...

Din punctul meu de vedere schema este buna iar acel "overload" indicator poate sa nu mai fie pus si, fie vorba intre noi, nici nu prea e bun la nimica. Cand ampliful intra in clipping se aude imediat, nu e nevoie de un indicator, decat in cazul in care faci un amplif profesional, care are alte cerinte.Desigur, schema se mai poate imbunatati dar este functionala si asa. La partea de compensare termica nu e necesara nicio imbunatatire deoarece la acesti mosfeti laterali curentul scade odata cu cresterea temperaturii.