Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Am un ak19 proc.VESTEL 19V1.OST,care a ramas pe un post la capatul benzii,daca ii dai cautare tens Utuning de pe selector sta cui la 28,5v fara sa sesizeze nici o variatie.Am probat un selector ,nici o schimbare,am verificat cam tot mai putin procesorul,e posibil sa fie el defect ?

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

  • 2 years later...

Va salut. Referitor la acest sasiu , am si eu un tv cu o problema la baleiajul orizontal si nu ii dau de cap.

Posted Image

 

 

 

L-am desfacut si am constatat ca R629 era prajita si C613 era in scurt

Posted Image

 

Le-am inlocuit, dar negasind c-ul cu valoarea respectiva am pus unul de 12 n la 1,6 Kv, l-am pornit dar aceleasi simptome plus ca se incalzeste foarte tare Q603

 

Posted Image

 

Daca a mai avut cineva problema asta il rog sa ma lamureasca si pe mine. Multumesc

Link to comment

Atentie aceste valori sunt critice la condesatoare ar fi bine sa respecti valoarea care este trecuta pe schema daca nu vrei sa distrugi finalul linii.Sapa in jurul finalului linii si masoara cu un intrument de masura electronic ce capacitate au condensatoarele din jurul tranzitorului final cele de la citva nano pina la un micro si este posibil sa gasesti unul intrerupt,este un defect tipic si tot mai des intilnit.BAFTA!

Link to comment

Multumesc mult pentru sfaturi, o sa iau in calcul. Referitor la C-ul de 12n la 630V , l-am inlocuit cu 12n 1600V pentru ca nu am gasit in nici un magazin. Am cautat si prin shrot-urile ce le aveam de la alte TV-uri dar nici o sansa. Multumesc inca o data, o sa dau un raspuns cu ce am rezolvat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines