XAN77 Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 farmacistu nu a mentionat in prospect, asa ca va intreb pe voi. Am schimbat deci selectorul la un TV Samsung model CK-5342-AT facut in jurul lui TDA 8362. Selectorul era sincron cu 2 FI. Am achizitionat unul hiperband, l-am montat, prinde acum toate posturile toate bune si frumoase, dar, pe fondul negru al vreunui post (si nu la toate efectu e la fel de intens) se observa in partea stanga pe verticala o portiune mai luminoasa ca si cum sub plasticul din stanga ar fi un tub fluorescent ca la LCD-uri. Acel "tub" bate chiar si 5 cm. la unele posturi, la altele nu e parca la fel de pregnant. Cert e ca daca ma uit la un film de la dvd player prin avest TV evident, nu se mai observa deloc acea zona "luminata". Se poate face ceva sau asta e pretul cel platesc sa prind toate posturile . Una peste alta nu-i asa deranjant dar macar sa stiu care e faza . Selectorul cumparat este acesta http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php?cPath=38&products_id=3221&osCsid=084b39bea3fcb5c282fd420bb1f772a0 Link to comment
maresmircea57 Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 Schimba c117;c122;c119;c425;c420 Link to comment
Craciun Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Inca caut si sap dupa carte cu "poze". :smt003 Am gasit o poza dar la o carte mai veche de depanare (clasica ) as zice . Mai sapam impreuna si vedem . Schema o ai la TV? Daniel , Link to comment
XAN77 Posted July 20, 2008 Author Share Posted July 20, 2008 schema nu o am, din cat am sapat pe ent se pare ca este pe sasiu de P68AT . Link to comment
tv1 Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 SAMSUNG CK5342-AT link http://forum.microprocesoare.ro/index.php?topic=58.0 Link to comment
XAN77 Posted July 20, 2008 Author Share Posted July 20, 2008 imi cer scuze, probabil sunt eu bou, da nu am reusit sa ma prind cum se descarca ceva de acolo, mi-am facut si cont pe forumu respectiv, in topicul Samsung e o insiruire de sasie si modele fara nici un link de descarcat, nu imi dau seama cu ce ma poate ajuta . Link to comment
maresmircea57 Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Ai inlocuit cond. aceia? Pentru a lua schema aceea citeste aici http://forum.microprocesoare.ro/index.php?topic=664.0 Link to comment
XAN77 Posted July 20, 2008 Author Share Posted July 20, 2008 nu am inlocuit conzii, ca nu stiu care ar fi cauza exacta, asta ma intereseaza mai mult, dar nu stiu daca vorbim de aceeasi schema. Pe forumul idn lonk trebuie sa cumpar acel dvd cu 60 de lei, nu stiu daca face sau nu dar eu nu prea am ce face cu el ca nu ma ocup de depanare tv. Nu se merita sa dau 60 de lei ca sa am o schema tv . Ma intereseaza in special fenomenul care duce la acel efect, descrierea lui, ce sa intamplat de brusc a aparut, conzii aia doar nu sau inteles ei ca deodata sa se buleasca toti ca am schimbat eu selectorul . Link to comment
tv1 Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Incearca sa pui alt selector(alt model).Daca il pui pe al lui inapoi merge fara defectul descris de tine ? Link to comment
XAN77 Posted July 20, 2008 Author Share Posted July 20, 2008 hmm, nu am pus selectoru inapoi pentru ca nu am de gand sa renunt iar la posturile care ala nu le prinde, prefer asa, repet ca nu a deranjanta banda aia luminoasa pe fond inchis idn stanga. Imediat ce am facut proba cu selctorul nou am observat zona "luminata" deci a aparut odata cu schimbarrea selectorului. Initial am crezut ca am miscat eu ceva din greseala pe la tub ca lam intors cu capu in jos tv-ul, dar am observaqt ca pe AV nu face, deci nu tine de tub . Link to comment
tv1 Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Si ce e asa greu sa il pui pe cel vechi inapoi(de proba) ca sa vezi daca iti mai face defectul .Logic,ca daca nu se mai manifesta e din tunerul nou montat (oscilatii).Regleaza si pragul AGC pt. tunerul nou. Link to comment
XAN77 Posted July 20, 2008 Author Share Posted July 20, 2008 hmm, categoric voi face acea rocada ca sa stiu ca e din selector, dar, cum se face acel reglaj de AGC ? Link to comment
maresmircea57 Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Incearca sa reglezi putin din semireglabilul vr101 din pin 49 al tda 8362. Link to comment
naetv Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Este normal sa nu dai 60 ron pentru o schema ,daca nu te intereseaza sa devii depanator.Ce nu inteleg este de ce te intereseaza de ce si cum a aparut defectul si nu te intereseaza doar sa-l elimini(daca tot nu te intereseaza depanarea ,aplici sugestiile date pe forum si vezi cind dispare fenomenul) Neavind aparatul si nefacind masuratori se pot emite sugestii pe baza experientei,aplicarea revine celui ce a cerut ajutor. Link to comment
XAN77 Posted July 20, 2008 Author Share Posted July 20, 2008 vreau sa stiu pentru ca hobbyul meu e electronica si nu altceva, e normal sa fiu curios, zic eu, dar intradevar conteaza sa elimin cauza, dar iti garantez ca daca doar elimin cauza tot nu voi dormi linistit daca nu aflu ce era ! daca aflu ma face asta depanator ? cred ca nu . Nu imi prea vine sa schimb selectoprul ca pentru mine e clar ca nu sunt ceva piese defecte de vina, fenomenul aparund brusc cu schimbul de selector. Pana acum sfatul cu semireglabilul respectiv a fost ceva concret, ma voi uita si dupa C-urile respective cand o sal desfac, probabil azi dupa ora 17. Pe seara mai vin cu info .dupa 17 edit : m-am murdarit, am transpirat, m-am saturat, am renuntat :smt003 Am desfacut tv, am aspirat un pic ca nu se vedea scrisu cu nr. pieselor, am identificat semireglabilu, si 2 din condurile alea, erau 2 din mai multe in linie puse toate langa selector, electrolitice, cred ca de ele e vorba. Am dat drumu la TV sa vad un post ce de obicei avea banda alba, antena1(199,25MHz), dar nu avea acum imagine pe inchis sa pot vedea, Procinema (191,25MHz) nu avea acum deloc si am crezut ca aspirand si miscand firele etc si-o fi revenit, neavand fond optim la vreun post nu am putut regla de aiurea in semireglabilu ala. Am inchis TV si am constatat la antena1 zona alburie, parca mai mica ca inainte si la procinema deloc. Naiba sa-l ia. Link to comment
Recommended Posts