Guest antares Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Am un televizor marca Megavision DMQ -2157 TXT , la care imaginea in partea de jos a ecranului este comprimata pe 2 cm , si este foarte dificil sa citesc ce este scris .Nu am schema si nici nu stiu ce sa fac . Daca puteti , va rog sa ma ajutati .Cu stima si multumiri anticipate .Editat de Madalina:nume subiect Link to comment
mircea626 Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 in primul rind modifica titlul topicului(citeste regulamentul forumului)problema poate fi din condensatoarele baleiajului vertical.masoara si tensiunea pe integrat Link to comment
Mihai85 Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 dupa ce shimbi cond de pe vertical vezi ca mai e un condensator care decupleaza unul din pinii trafo linii de vreo 10 sau 22microF/la 160v .schimba-l ca daca e devalorizat duce la cresterea tens din secundar trafo linii(asta ca sa nu mai ai probleme pe viitor). in cazul tau este un defect de liniaritate probabil strict din BV sau filtraj de pe alimentarea lui. Link to comment
Recommended Posts