Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor cu montaj antena satelit

Recommended Posts

Am cumparat o antena satelit si un receptor echosmart 771 si habar n-am cum sa o montez.Din cite am citit trebuie sa orientez antena spre S-V dar cind am conectat receptorul la TV nu apare nimic.Pe ce canal trebuie sa conectez TV-ul sa receptioneze ceva? Pe orice canal pe care nu il folosesc sau pe AV?Oricum cred ca nu receptiona nimic pentru ca l-am testat in casa.Va rog sa ma ajutati cu mai multe detalii despre antenei conectarea TVMultumesc

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• yo6ial

3

• Mar

2

• cipcirip

1

• djdansmart

1

Reciverul trebuie conectat la TV pe AV! Antena nu se orienteaza dupa "ureche"..trebuie sa ai la indemna un SATFINDER(un aparat cu ac indicator care se conecteaza intre LNB si reciver) ca sa poti localiza usor un satelit! Cand prinzi un satelit..acul indicator iti indica acest lucru..apoi pe ecranul TV iti arata nivelul semnalului cat si calitatea acestuia!..Orientezi incet antena orizontal si vertical pana obtii un semnal cat mai bun si o calitate a semnalului cat mai buna..apoi dai un search la reciver!Bafta!

• 3 months later...

Are careva idee de o schema de satfinder?Eu am cateva idei de schema...(ca un reflectometru dar cu amplificare mare) da parca mi-ar place tare mult sa mai urmaresc si altele :d Sal'tare.

Am dat peste ceva scheme, chiar pe undeva pe elforum... nu mai stiu pe unde.

Oricum erau doua etaje amplificatoare cu tranzistori de inalta frecventa, probabil similari cu cei din lnb-uri si un detector/amplificator de curent cu un al trei-lea tranzistor.

Totul e ok, dar cablajul trebuie lucrat strip-line.

Prea mare deranjul pt 25 de lei...corect.

Pe undeva la http://www.elstar.ro/?page=shop/index e unul mic, simplu si ieftin.

Serios ma surprinde enorm pretul. Eu n'as face asa ceva pt 25 de lei.. mai pui si backlightul si buzzer. :101

Sa vedem ce gasesc in colet :freaza:

• 1 year later...
Guest comfel

vili36 scrie

Antene Satelit Digitale_0724.285.600.. 300-2000 programe/montam/reglam/peste 30 programe

romanesti libere sau cu abonament

(MaxTv,DigiTV,Focus,BOOM TV) PROGRAME HD TV,asiguram

service.ofer orice fel de informatii legate de montarea si buna functionare a antenelor satelit/ 0765.522.987 ????

........................................................................................................................................................................

ATENTIE Regulament forum ..... in regulament forum se specifica ''

Pentru ca forumul sa umplut de multe gunoaie am sa las regulamentul ca anunt global si va rog sa il cititi, este bine de-l stiut.

Acest regulament intra in vigoare in momentul in care accesati Elforum.info!

- NU va inregistrati folosind drept nick denumirea unei pagini WEB sau a unei firme. Veti fi BANATI!

- In postarile voastre NU scrieti nume de firme si nici trimiteri spre firme, indiferent de domeniul de activitate !????????

Nu faceti reclama in posturile voastre. Nu toler?m sub nicio form? reclama repetat? a produselor comerciale sau a serviciilor f?r? acordul scris a unuia dintre administratorii saitului.

- postati STRICT la subiectul thread-ului.... etc........ :da

• 2 weeks later...
Guest comfel

Antene Satelit Fixe si Mobile_0724.285.600 montaj,reglaj,vanzari/peste 30 programe romanesti cu sau fara abonament,programe HD,service.0765.522.987

Atentie regulament forum;;;;;

viewtopic.php?f=36&t=2390

Pentru ca forumul sa umplut de multe gunoaie am sa las regulamentul ca anunt global si va rog sa il cititi, este bine de-l stiut.

Acest regulament intra in vigoare in momentul in care accesati Elforum.info!

- NU va inregistrati folosind drept nick denumirea unei pagini WEB sau a unei firme. Veti fi BANATI!

- In postarile voastre NU scrieti nume de firme si nici trimiteri spre firme, indiferent de domeniul de activitate !????????????????

NU faceti reclama in posturile voastre. Nu toler?m sub nicio form? reclama repetat? a produselor comerciale sau a serviciilor f?r? acordul scris a unuia dintre administratorii saitului.

- postati STRICT la subiectul thread-ului etc...................................

Acest topic a fost deschis ... Dum Iul 06, 2008 2:36 pm ar trebui inchis