Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

receptor ekd 100

florinnn22

Recommended Posts

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• florinnn22

6

• gauss

5

• d2134

1

multumesc frumosideea ar fi schema lui ekd 10 sau manualul de service, sa vad unde este diferenta intre cele doua, ca am facut scurta la mana si vreau sa inlocuiesc comutatoarele decadice cu parte logica cum e la ekd 300.

ideea ar fi schema lui ekd 10 sau manualul de service, sa vad unde este diferenta intre cele doua, ca am facut scurta la mana si vreau sa inlocuiesc comutatoarele decadice cu parte logica cum e la ekd 300.

Asta e simplu, nu-ti trebuie neaparat schema. Vezi ce tip de comutatoare decadice sunt (BCD sau 1 din 10), de unde se alimenteaza si la ce tensiune si ce scot la iesire, (unde e 0 si unde e 1). Mai apoi faci o tastatura cu afisaj cu microcontroller. Daca aceasta tastatura emuleaza, la iesire, comutatoarele decadice nu mai ai nimic de modificat. In programul microcontrolerului implementezi toate facilitatile de la EKD300, plus ce mai crezi tu ca ar fi util. Cu schema + soft te pot ajuta, cu montarea mecanica trebuie sa te descurci singur.

ok, schema plus soft, dau de bautasta ma intereseaza, mecanic nu prea conteaza ce si cumdar habar nu am cum si ce sa fac un soft pentru microcontroler.

Cred ca un caiet de service ar interesa o categorie mai larga de posesori de receptoare EKD 100 si 300!Oare s-o mai fi gasind pe undeva?!?!?!

caietul de service mai greu inca astept cartea de service de la cel care am luat rx-ul , de o luna o tot trage la xerox si imi trimite originalul. schema o gasesti la linku de mai sus pentru ekd 300 cum a spus si d1234 diferenta intre ele fiind aceea ca ekd 300 nu mai are comutatoare decadice

• 8 months later...

si bine ai facut. prin amabilitatea domnului Basceanu gheorghe (YO4BG) caietul de service ekd100 a ajuns la mine, tocmai ce l-am terminat de scanat. are 84mb daca mai aveti rabdare o sal fac pdf, daca nu un site de ftp unde sa fac upload sau cine vrea il dau pe msg.imi lasa-ti id-uri pe pm.inca o data multumiri yo4bg