Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE AMPLIFICARE CARE BARAIE!!!


Recommended Posts

Salutare,am construit o statie de amplificare 2X40W de fapt am cumparat de la adelaida 2 kituri unul cu etajul de putere pe integrat si un mixer cu 2 intrari de microfon si 4 intrari de audio ,iar sursa am facut-o eu,totul functioneaza ok dar din cand in cand se aude in boxe un BARAIT suparator timp de cateva secunde apoi baraitul dispare merge ok si dupa un timp oarecare fenomenul se repeta.Conexiunile intre iesirile din mixer si intrarile in ampliful de putere ,respectiv intrarile de microfon sunt facute cu cablu de microfon ecranat.Pe intrarea de retea nu am nici un filtru trece jos, sau nici macar un droser si ma gandesc ca pe retea sunt zgomote si neavand filtru pe intrarea de alimentare de la retea aceasta ar putea fi cauza baraiturilor din boxe.Va rog cei care va ocupati cu audio sa ma ajutati sa elimin acel barait din boxe.Sau poate e din cauza amplificarii intrarii de microfon care e prea mare ,mentionez ca mixerul are 2 semireglabile pe intrarea amplificarii de microfon.Multumesc .

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

astfel de zgomote pot aparea si de la pornirea unor consumatori mari alimentati la retea: frigider, fier de calcat, etc. dar daca zici ca e mai lung zgomotul atunci ai putea sa ai ceva contacte imperfecte de la fire proaste, mufe sau lipituri reci, verifica toate componentele si firele de legatura.Eventual incerarca sa pui amplifiactorul fara acel mixer si vezi daca persiste problema, in felul asta vei vedea de la care montaj vine problema. Vezi si sursa sa nu aiba ceva.nu are cum sa fie de la castigul intensiune, nu e un defect major pentru ca ar trebui sa bazaie tot timpul daca aveai amplificare mare, componente proaste, etc.Bafta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines