Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ha, Ha. Sfaturi


Postări Recomandate

  • 3 săptămâni mai târziu...

Toti folosim pistolul "Radio-Progres", una din cele mai bune unelte inventate vreodata... :da -o mica'smecherie" cu acesta-cu pistolul bagat in priza, se pune pe ansa un creion de tensiune cu neon, daca "beculetul" se aprinde, se inverseaza pozitia stecherului in priza-astfel se pot lipi cele mai sensibile componente fara risc de deteriorare.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nu masurati continuitatea/rezistenta primarului unui transformator improvizand, tinand cu miinile terminalele dezizolate si atingandu-le apoi de bornele ohmetrului clasic (analogic)! Bucuria ca transformatorul este in regula va pali imediat, in clipa deconectarii de la ohmetru: Coana Autoinductie v-a surprins - si iata, ati scapat transformatorul peste montajul cu lampi la care lucrati de mai multa vreme... :pandaci

Link spre comentariu

As dori sa postez si eu o regula aditional la cele puse de mosu tuti si resimtita pe propria piele(chiar de mai multe ori)-intotdeauna cand dezlipiti piese mici mai ales rezistente folositi penseta nu mana.chiar daca credeti ca va iesi la timp de pe placa este fals.intotdeauna va va frige inainte sa se desprinda.cred ca nu sunt singurul electronist care nu simte mai nimic in varful degetelor mare si aratator de la mana stanga :rade:

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

intotdeauna cand dezlipiti piese mici mai ales rezistente folositi penseta nu mana.chiar daca credeti ca va iesi la timp de pe placa este fals.intotdeauna va va frige inainte sa se desprinda.cred ca nu sunt singurul electronist care nu simte mai nimic in varful degetelor mare si aratator de la mana stanga :rade:

Cele mai bune pensete sunt cele cu autoblocare - parca se numesc pense hemostatice.Am mai vazut si pe la stomatologi scule (clesti, spatule, freze etc.) numai bune de folosit (si) in electronica... plus ca rezista o viata (de electronist) daca nu le pierzi (sau ti se fura).
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

- Nu copia scheme industriale. Nu totdeauna reusesc.- Stai departe de calorifer sau orice obiect impamantat cand repari un TV sau radio pe tuburi. (Zice lupul moralist). Mai ales daca n-are separatie de retea. Testeaza sasiul mai intai cu surubelnita de verificat faza retelei ( creion tensiune).

Link spre comentariu

Alte sfaturi:- Cand aveti un transformator vechi, verificati intai daca este transformator sau autotransformator. Ele seamana perfect ca aspect. Pentru a evita neplacerile ulterioare. Cunosc un caz, baiatul unor cunoscuti si-a defectat calculatorul cand a cuplat la un amplificator pe tuburi artizanal.....l-am intrebat de unde este transformatorul de retea. Si cand mi-a zis ILMENAU , am inlemnit.- Nu incercati sa modificati aparate de constructie industriala. Constructorul cunoaste mai bine de ce a ales solutiile respective ( nu ma refer in special la electronica si tehnoton).

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări