Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator PDA pentru masina

Guest Cyrano

Recommended Posts

Guest Cyrano

Salutari!Vreau si eu sa-mi fac un alimentator pentru PDAul meu, pentru masina. Imi trebuie 5V cu 2A. Am gasit un circuit integrat L78S05 care are caracteristicile astea. Problema ar fi ca se incalzeste prea tare si trebuie sa ii pun un radiator mare. Exista vreo posibilitate sa il fac mai micut? Sau exista altceva, care sa nu se incalzeasca asa tare?Sper sa ma puteti ajuta.

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dr.L

2

• mrt

1

Top Posters In This Topic

o sursa in comutatie,poti mofifica un incarcator pt mibile(acum nu stiu cat de greu va fi,ca-ti trebuie 2A)si cu tl494 poti sa faci asta

Guest Cyrano

rrr.... Eu nu ma pricep atat de bine la electronica sa fac asta. Adica de lipit le lipesc... dar restul....Ma gandeam ca poate exista un alt circuit de asta care nu se incalzeste atat de tare. Sau o modalitate de racire...care sa ocupe mai putin spatiu.Deci nu stiu ce mi-ati spus mai sus, dar pare destul de greu.

Poti sa rogi pe cineva sa-ti faca o sursa cu LM2576T-5 . Scoate exact 5 Volti la 3 A si are f . putine componente. Iar de incalzit , foarte putin ( un radiator mic e de ajuns ) .

Guest Cyrano
:d Am dat search... binenteles. Am vazut ca este circuit integrat, dar intelesesem ca trebuie facut un circuit din mai multe piese.... :rolleyes: