Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator dsPIC


Recommended Posts

Stie cineva unde pot gasi o schema pentru a putea programa familia dspic?Am cautat pe google, dar n-am gasit decat variantele comerciale. Aproape toate sunt pe USB :roll: , nimeni nu da nici o schema :( Ideea este ca uC suporta ICSP, deci metoda de scriere nu poate sa difere prea mult. Orice sugestie este binevenita.

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

eu folosesc jdm + ic-prog. ic-prog nu are dsPic printre circuitele suportate, si nici nu am gasit vreun soft (free) care sa stie sa programeze asa ceva cu programator facut acasa.cred ca ar fi bine sa arunci o privire peste niste datasheet-urile de la dspic sau macar peste brosura scoasa de microchip pt a te convinge ca merita.

Link to comment

da, se pare ca mplab 7.0 ofera suport si pentru dsPIC prin ICD2. versiunea 6.5 oferea suport doar in versiune betta (ce-i drept n-am testat nici o varianta). daca vrei, scrie un bootloader pentru dsPIC si ti-l programez eu cu ICD2 (daca nu ai)

Link to comment

Apropos de icd2: am hotarat sa trec shi eu de la icd1 la icd2. Am facut schema, am programat 877A cu bootloaderul dat de microchip, bl**.hex, dar nu merge, mplab 7.01 nu reusheste sa incarce sistemul de operare in pic (pe serial). Daca atzi mai avut astfel de probleme mi-ar pare bine daca mi-atzi da shi mie un bootloader sa merga pe 876A ori 877A. Multzumesc de pe*acuma.

Link to comment

merci bogdamnAm incercat shi bl010101.hex, trimis de microchip cu mplab, dar nu merge. Eu nu am decat 876A sau 877A, iar in shema este 876 sau 877, astfel incat cred ca aici este hiba. Am citit pe alte forumuri despre icd2, am incercat cu toate bootloaderurile posibile, dar nu merge. Shtiind ca era o problema de genul asta cu ICD1, pe care nu puteai modifica firmwarele decat deca aveai 876 in ICD, ma intreb ce e de facut. ICD2 shi-a facut cineva pe forumul asta?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines