Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator ICSP pentru PIC


Postări Recomandate

Am proiectat un programtor ICSP pentru microcontrolere PIC. Functioneza cu aplicatia IC-Prog. Se conecteaza la PC prin cablu serial si trebuie alimentat extern. Schema e asemanatoare cu cea postata in sticky dar mai simpla si cu fisiere complete pentru cablaj. Foloseste in mare parte componente SMD. Rog pe cei autorizati sa posteze schema sau link in sticky pt ca eu nu am timp, daca considera ca e util si pt altii.

Schema, cablaj si alte detalii se gasesc la http://www.bobtech.ro sectiunea Catalog.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 130
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

interesanta treaba, o sa il fac si o sa ve tin la curent. o intrebare: pentru mcu care folosesc lvp, doar tragi pinul la Vss?

din cate-mi aduc eu aminte, am testat cu ICD2 sa programez un MCU virgin si n-a fost nevoie sa leg LVP la masa. cu BobProg n-am incercat dar ar trebui sa fie la fel. teoretic modul de programare HVP e prioritar fatza de LVPo mica corectare: la configurarea IC-Prog selecteaza Verify After Programming. Nu stiu exact de ce, dar daca selectez Verify During Programming imi da eroare dupa cativa bytes, altfel merge perfect daca verific dupa programare, chiar si cu o sursa de alimentare care depaseste putin peste 12Vcc. IO delay se poate punue cel minim de 1us, a.i. programarea este destul de rapida.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut,Am facut programatorul bobtech cu alimentare externa si nu reusesc sa programez un 16f84a.Pliiiiiiiiiz help. Am Vpp=13,3V am incercat si cu 12,7V-tot nimicSetari:jdm programer, windows api, delay- toate valorileAm tensiunile pe rb6 si rb7: 5,7V(probabol nu e bun tzenerul de 5v1) respectiv 5,2V Am verificat cu hardware check- totul este okLA delay 2 imi zice failed at 0001h in rest failed at 0000hProgramatorul pare sa functioneze, dar cred ca e o problema din setarile ic progului. Care sa fie?!!

Link spre comentariu

Ciudat e ca tu vezi mereu pe RB7=data= 5V ceea ce nu prea e OK deoarece acolo nivelele ar trebui sa se modifice f. repede! La mine numai RB6=CLK sta in 1 logic pe durata programarii. Da-i "erase all". Citeste-l sa vezi ca e gol si vezi sa ai CP=OFF Oricum daca tot nu functioneaza incearca si cu alt PIC ca nu mai e din programator si nici din soft.

Link spre comentariu

CP este off.De sters se sterge atunci cand am scrisa prima adresa.Cum am mai spus imi scrie 0000H dar nu trece la 0001h. "verify failed at 0001h". Ii dau blank check si vede ca e scris la 0000h. Il sterg ---device is blank. De sters --sterge, de citit-- citeste; numai ca nu scrie.Am incercat cu 16f873A--- aceeasi chestie.

Link spre comentariu

Incearca si cu "verify after programming" setat in ic-prog ! Nu prea mai exista expicatii caci odata ce porneste scrierea programatorul functioneaza , iar verificarea o face softul comparand ceea ce citeste din PIC cu ceea ce are in buffer, de aceea e bine sa faci verificarea dupa terminarea inscrierii!

Link spre comentariu

Eu am programatorul de la adelaida si am scris fara nici o problema. Dar schema e aceeasi mai putin protectiile cu zener, comanda BC si semnalizarea transferului de date care e prin inversor(ULN2803). ULN2803 contine niste inversoare cu colector in gol ceea ce ajuta f. mult sa nu mai tii cont de cat "trage" pe intrare ceea ce comanzi.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări