macea Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Va salut.Am probleme cu un alimentator de 15 volti echipat cu UC3842si tranzistor mosfet in sursa.Pe secundar are o dubladioda(din accea cu catodul la mijloc si anozii pe lateral).Problema e ca s-a ars sig. pe intrare,tranzistorul mosfet UC-ul si dioda dubla.L-am schimbat,adica am pus un UC3844 ca n-am avut 3842,in loc de tranzistorul mosfet un 2SK2843 parca am pus unul care avea curent de 6A inl oc de 10 cat avea originalul(STP6NB80FP),iar dubla dioda ampus-o dintr-o sursa de calculator(SBS1040CT).L-am alimentat la retea,s-a aprins ledul verde,am masurat 15volti pe iesire,si pe cand sa-i caut sa-i pun o rezistenta de sarcina(a durat cam 3 minute) a pocnit.S-au ars UC-ul,tranzistorul mosfet,dubladioda,si rezistenta de 22 ohmi care-mi comanda grila mosfetului.Tranzistorul se incinsese.Ce sa aiba oare?Din cauza dublei diode s-o fi parlit,a UC-ului?Mosfet de proasta calitate? Link to comment
mircea626 Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 pune exact ce trebuie ,masoara in partea primara toate piesele si dupa ai mai vorbim Link to comment
macea Posted June 19, 2008 Author Share Posted June 19, 2008 Am pus ce trebuie si merge...mai trebuie s-o verific in sarcina ;) Link to comment
macea Posted June 23, 2008 Author Share Posted June 23, 2008 Am bulit alimentatorul in sarcina in ce sens:pe el scrie ca scoate la iesire 15V---3,33A Output Power:50W.Am pus la iesire un grup format din 4 rezistente de vataj,dar am legat din greseala iesirea stabilizatoruli doar pe una de 4,7ohmi/10 Wati.A mers cca 20 de secunde pana rezistenta a inceput sa fumege,dupa care a pocnit sursa(sig.de intrare,Mosfet in scurt,dubladioda Shotky strapunsa,integrat UC3842 ars).Oare din ce cazua?A crescut curentul din cauza ca rezistenta a fost subdimensionata? Link to comment
Recommended Posts