Guest dspl Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 Am un kit de aplificator WG-9909 pe 2 canale este alimentat AC 2 x 30 v , are finali 2sa1494 / 2sc3858 au o putere de 200 V 200 w 17 a , problema este urmatoria , am facut scurt pe un canal si au puscat 2 finali , normal trebuia sa imi intre protectia dar nu a intrat. Am schimbat toti finali adica cei 4 cu 2sa1302 / 2sc3281 au o putere de 200 v 150 w 15 a , dupa ce i-am pus se auzia foarte incet , nu avea nici o putere , atuncia am anult un canal si am pus finali originali (2sa1494 / 2sc3858) dar tot la fel se auzia , prefinali nu-s arsi , i-am schimbat cu alti si tot la fel se auzia. ce ar putea fi? :smt022 Link to comment
zal Posted June 16, 2008 Share Posted June 16, 2008 Nu cunosc schema respectiva, da mai multe detalii: cum se aude, incet si cu distorsiuni sau numai incet? Ai masurat tensiunile in partea de intrare a amplifului? Esti sigur ca ai schimbat toate piesele defecte? Are vreun a.o. pe intrare? Ar fi bine sa pui schema s-o vedem.P.S. Trebuia sa postezi la Depanare. O sa te certe moderatorii.Trz 2SA1302 si 2SC3281 sint facaturi, originalii nu se mai fabrica de dinainte de 1995, acum sint inlocuiti de 2SA1943 si 2SC5200, care 99% sint si ei facaturi la noi in tara. Link to comment
Sharky Posted June 16, 2008 Share Posted June 16, 2008 daca e kit sa zicem ca tine de cum il construim asa ca sa il lasam de data asta. Link to comment
Guest dspl Posted June 16, 2008 Share Posted June 16, 2008 Pai se aude incet si cu distorsiuni dar acuma nici nu se mai aude. Tensiunile in partea de intrare este de 8v pe amandoua canala ,adica pe partea de semnal . Pai am schimbat finali si prefinali alceva nu prea vad ce sa schimb ca resutu is niste condesatori ,rezistente si mai vreo 6 tranzistori mici ,dar tot la fel se auzia si cu pisele noi si cu cele vechi. Kitu il alimentez cu 31 AC si iasa 42 DC ,dar am osb. cand trece de sigurante am 33 V + cu - ,asta ii bine? si cand pun + cu masa imi da -8v si cand pun - cu masa imi da -42V.Sper sa intelegi ceva din schema. Link to comment
papelyno Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Verifica puntea ca sigur ai scurt pe bara de +,si (-8V) pe bara pozitiva ai doar daca conectezi terminalele aparatului de masura invers.Sau ai o pereche de tranzistori finali copti,ai masurat ambele perechi de tranzistori si sunt buni?? posibil sa se fi ars si cei noi.Eventual desfa firele de alimentare de pe cablaj masori ambele ramuri in gol prima data cu mediana si apoi doar + si - (tre sa ai 84v)Ps: pe viitor nu te mai baza pe protectii!! Link to comment
Recommended Posts