Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplituner grundig R 7500

Recommended Posts

Guest vlivius1

Buna seara am intrat in posesia unui amplituner grundig R 7500. Caracterizare: 4 iesiri; bass-ul, balance-ul, inaltele sunt pe potentiometre tip scala sina (ma rog cum este termenul corect nu sunt in domeniu), radioul este digital.L-am desfacut si pe tranzistorii finali scrie: T436, GP140, GP145.Aveti idee ce putere are? Puteti sa va dati seama dupa tranzistori de putere? Daca nu, sa-mi spuneti la ce sa ma mai uit in el.PS: are un traf mare rau , iar tot aparatul are vreo 8-10 kg.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zal

1

• Dr.L

1

Top Posters In This Topic

Ca sa te lamuresti, masoara tensiunile de alimentare la etajul final, vezi si consumul trecut pe spatele aparatului sau siguranta de retea si apoi se pot face aproximari. Grundig si celelalte firme europene lucrau si pe 4 Ohmi, asa ca puterea va fi calculata la aceasta impedanta a boxelor.

Niste nemti zic ca: ''die Ausgangsleistung von R-7500 sind 2x 50/75 Watt'' (sinus/muzical) si mai precis aici ai si schema daca te inscrii http://www.radiomuseum.org/r/grundig_r7500r_750.html

Guest vlivius1

Ca sa te lamuresti, masoara tensiunile de alimentare la etajul final, vezi si consumul trecut pe spatele aparatului sau siguranta de retea si apoi se pot face aproximari. Grundig si celelalte firme europene lucrau si pe 4 Ohmi, asa ca puterea va fi calculata la aceasta impedanta a boxelor.Niste nemti zic ca: ''die Ausgangsleistung von R-7500 sind 2x 50/75 Watt'' (sinus/muzical) si mai precis aici ai si schema daca te inscrii http://www.radiomuseum.org/r/grundig_r7500r_750.html

Multumesc pentru raspunsuri. Imi cer scuze ca am postat aiurea. :prayer:

finalii GP 140 si GP 145 sunt echivalenti cu TIP 140-TIP 145 sunt darlington,puterea amplificatorului este asa cum a scris zal aprox 2x60W sinus