Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme fisiere .wav (format DTS) la scriere


Guest ergon

Recommended Posts

Guest ergon

Buna dimineata !Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.Am niste muzica DTS, sub doua forme: imagini .nrg si melodii individuale cu extensia .wav.Fisierele .nrg le scriu pe CD cu optiunea din Nero "burn image to disc" si este OK, in sensul ca dupa scriere pe CD am fisiere audio (.cda) care le pot asculta pe sistemul meu 5.1 care are decodor DTS. Daca "desfac" fisierele .nrg cu Daemon Tools, ele contin melodiile tot in format .wav ! Melodiile individuale (cu extensie .wav) le scriu tot cu Nero, optiunea "make audio cd", dar rezultatul este dezastruos, in sensul ca la auditie am doar "sunete albe" - un mare fasait !Am stricat vreo 5 cd-uri tot facand diverse probe...Ce se intampla ? Multumesc !

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest ergon

Multumesc pentru raspunsuri !

@dreamer

Este o solutie, dar din pacate se pierde calitatea, care este de exceptie !

@EmyRulz

O melodie are in jur de 50 MB. La proprietati imi arata doua canale (stereo).

Am tot cautat pe Google, dar nu m-am lamurit.

 

Oricum, ce am reusit sa scriu pana acum se aude magnific ! (Eagles, Santana, Laura Pausini, Dire Straits, JM Jarre).

Cel mai tare ma "oftic" pentru "Dark side of the moon", pe care nu reusesc si pace sa-l fac CD audio (melodiile au extensia .wav). Banuiesc ca "Time" sau "Money" DTS trebuie sa fie ceva dumnezeiesc !

 

Help, please !

Link to comment

Scrie si tu pe cdrw pina te lamurestiVezi sa nu ai activata vreo optiune care modifica volumul melodiei (normalize audio files in nero, alte programe poate stiu si de replaygain), daca nu ajunge wav-ul nemodificat pe cd nu iese nimic. Si sa faci audio cd, nu data cd.La proprietati degeaba te uiti, headerul e de wav stereo (ca sa iasa cd audio aparent normal) dar continutul e stream dts sau ac3.

Link to comment
Guest dreamer

mi-a mai venit o solutie in minte ..incearca sa faci imagine dupa cd-urile cu extensia wav si apoi sa le scrii de pe imagine pe cd ..k ai spus k asa merge ;)...sper sa mearga

Link to comment
Guest ergon

Multumesc tuturor pentru raspunsuri !

 

@EmyRulz

Este chiar DTS, pentru ca

 

@danb1974 : "La proprietati degeaba te uiti, headerul e de wav stereo (ca sa iasa cd audio aparent normal) dar continutul e stream dts sau ac3"

 

Mai ramane sa incerc solutia data de dreamer, sa fac o imagine pe care s-o scriu ulterior pe CD.

 

Va tin la curent cu ce am reusit (sau nu) !

Link to comment
Guest ergon

mi-a mai venit o solutie in minte ..incearca sa faci imagine dupa cd-urile cu extensia wav si apoi sa le scrii de pe imagine pe cd ..k ai spus k asa merge ;)...sper sa mearga

Geniala ideea ! Multumesc !Asa am facut si am reusit !Am luat melodiile cu extensie .wav, le-am facut imagini cu Nero, apoi am scris imaginea si a rezultat audio-cd care pastreaza formatul DTS ! Sunetul este de exceptie !Dar tot as vrea sa inteleg "mecanismul", o sa mai fac sapaturi pe net !
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines