Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Stie cineva de unde pot face rost de sursa asta. Este dintr-un LCD Samsung care nu vrea sa mai plece din stby. Palpaie ledul dar in loc de tensiunile normale ce trebuie sa le ofere (24V pt convertoare si 13V pt restul) am doar un sfert din ele. Ex din 24V am doar 6v si ala fluctuant. Am decuplat sarcinile dar nu urca mai sus de 15V. Am facut si lipituri, am verificat smd-uri. Schema pt acest model nu am gasit LE32N71B

Link to comment
  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Este la comanda, vezi eu am luat 1 degeaba.Nu era defect ,doar in montaj era ceva scurt intre niste picioare.Vezi pe capac nu scrie sasiul,la anumite tipuri se poate scoate sursa de la loc si se poate proba independent.Sau fa o poza de pe interior.

Link to comment
  • 1 year later...
  • 9 months later...
  • 9 months later...

Am disponibile doua integrate F9222L, rog pe PM pentru detalii.Am si o sursa completa cu codul BN96-0258 3A,la cuple se aseamana,foloseste acelasi integrat dar cred ca este pentru alt model.

Salut !! Daca mai aveti intamplator integratul F9222 L , imi trebuie unul. 0722494671.
Link to comment
  • 9 months later...

Buna Seara ...culmea cum am dat intamplator peste aceste subiect !Am aceasi problema intr-un Samsung (am deschis si un topic pe tema asta ) tot LCD model asemanator LCD32S74 BDX si cu aceleasi simptome - o data porneste de doua ori nu .... mai nou nu mai porneste deloc !Palpaie ledul de stand by in codul 44442 repectiv 4442. Am luat sursa la mana si nici eu nu am tensiunile in regula acolo ci doar pe jumatate...asa ca banuiesc si eu acel C.I- F9222 L , care nu il cunoaste nimeni ....Oare ala sa fie baiul ?Condensatorii i-am schimbat pe toti , am verificat lipiturile sunt ok dar 24 de V nu am spre exemplu ...pentru Invertoare am doar un sfert .Sursa cine stie in ce conditii intra in plin regim ...nu este o sursa simpla deloc !Eroarea de pornire poate veni si din alta parte ...e clar !Vreun sfat ?Atasez o foto ....

post-40274-139829386729_thumb.jpg

Link to comment

Multumesc tuturor ...este un bun inceput !Azi am mai facut probe si cu modulul de invertoare deconectat sursa cam porneste pe 24 de V dar nu duce mai mult de 2 A in loc de 4 A asa um ar trebui .Destul de complicat defectul ...Nu intotdeauna se amorseaza corespunzator adica pe partea de 24 V ma refer in rest celelate doua surse mai mici de pe placa pornesc dar cea de 24 de V da rateuri . Facand tot feluri de teste am observat culmea ca punand o rezistenta de 100 de ohmi la 10 W pe iesirea de 24 V sursa porneste de fiecare data fara probleme si se opreste din telecomanda tot fara probleme ,dar nu poate furniza mai mult de 1,8 A cu variatii pana in 2 A . Cum modulul de convertoare lampi imi ia 4 A se blocheaza sursa din start .Nu stiu sincer ...ar trebui totusi sa schimb PWM ala F 9222L fara sa mai pierd vremea !Sa nu fie ceva totusi pe fed-back ul de urmarire a tensiuneii de 24 V si sa intervina o protectie la un consum mult mai mic ...Ce ziceti ?

Link to comment

Salut! Integratul asta ,atunci il aveam intr-o plasma, philips,sursa aia avea niste jumperi pt. reset ,test-mode,si pornire independenta.Dupa reset,si-a revenit si de atunci merge ,cauza intreruperi de retea 220. In cazul tau ,schimbariile de tensiune ,poate cauza si circuitul opto,diodele de redresare,sau consum mare/defectiune in invertor.........pe langa condurile schimbate.(sau chiarF9222L).Spor!

Link to comment

Buna! Am avut si eu un defect asemanator cu F9222l, la un samsung lcd chassis GMS32SE. Tensiunea de 24v, era de 6v-10v (oscila), iar ledul de stand-by semnaliza (are alimentare separata). Citind un topic de pe acest forum, am schimbat condensatorii din sursa, si am pus alt F9222l si a luat-o din prima. Chiar am citit ca acest integrat provoaca niste defecte "ciudate" in sursa, iar unii depanatori care se respecta, au acest integrat numai pentru probe (Cinste lor!), adica, pt. a proba, si de a da un diagnostic tv-u-lui. (mai sunt topicuri pe tema F9222l; sau cel putin erau) Numai bine!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines