Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Macara pentru lemne cu comanda radio...


Guest berti

Recommended Posts

  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest berti

Ma bucur ca va place :d

 

sifor: intr-adevar mecanismul de ridicare se numeste electropalan, dar din moment ce are brat, mecanism de rotire, etc... m-am gandit ca se cam apropie de-o chestie mai complexa gen macara...

 

csl1131: nu mai incurcat, eu eram cu probelma asta, am scris aici cum am rezolvat problema. Am cumparat un alt modul radio :)

Link to comment
Guest berti

Ar fi misto sa organizeze Discovery sau poate vreo televiziune de-a noastra un concurs de genul ala si pe la noi! Sigur echipa "Forumul electronistilor" ar castiga :mrgreen: .

 

Poate daca le-am scrie un mail celor de la Discovery... :oops:

Link to comment
  • 2 months later...
Guest berti

mai micutule, oi fi io mai mare, da nici chiar nenea... :wink:

 

Actuatorul l-am luat de la Elstar Oradea, model Strong de 12", pret 650.000 + transport (vreo 50.000). Uite aici ai site-u Elstar, iar aici ai niste detalii tehnice: forta, cursa, tensiune alimentare, etc...

Link to comment
  • 1 year later...

vad ca nu s-a mai vorbit de mult pe tema asta...se poate folosi un motor de stergator de parbriz pt un electropalan care sa ridice o greutate de vreo 10 kg pana la et 3? sau poate un motor de ventilator de dacie de 18W consum. (nu stiu decat consumul)

Link to comment

buna.. cum am zis mai sus imi trebuie sa ridic 10-12 kg.. nu imi trebuie motor de 1cp....ca nu fac ascensor il folosesc sa ridic niste ziare pana la et 3 si dupaia sa le cobor(sunt distribuitor la un ziar ce apartine de un hypermarket din tm)

Link to comment

Ca sa-ti faci o idee despre puterea unui motor de stergator de parbriz, mie a reusit sa-mi rupa aftul de sudura cand s-a impotmolit lantul pe care il angrena (la un robot). Eu cred ca o sa-ti ridice pachetul, dar asteapta-te la un consum de curent pe masura. Iti va trebui o sursa de tensiune capabila. Puternice sunt si motoarele (cu tot cu sistemul de reductie) de la bormasinile cu acumulator, dar nu cred ca ti-ar ridica totusi pachetul.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines