Guest miteomi Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 am un casetofon auto la care nu mai merge FM-ul.este cu cautare automata si merge doar pe MW. cand skimb banda pe FM se blocheaza si nu vrea sa mai caute .stie cineva ce poate sa aiba? partea de fm este cu LA 1140 Link to comment
overdrive Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Sal man!Ori ai probleme cu tensiunea de +8V de alimentare a tunerului FM ori chiar tunerul FM este de vina(mai bine zis bufferul de oscilator care ofera semnal de oscilator convertorului AD din controlerul casului ca sa faca {sa inchida } bucla PLL).Daca are o cutiuta mica ala e tunerul FM.Va trebui sa il desfaci si sa repari bufferul(de obicei are un tranzistor care are in baza un rezistor de 100k si in colector un condensator de aprox 1 N smd care se ma duce in timp din cauza vibratiilor si a lipirii proaste din fabrica).Eu de obicei rezolv prin schimbarea c-ului de 1N sau lipirea lui la capete (probabil se intrerupe).Asta cind mai am timp sa mai repar scule auto... :lol: Bafta! Link to comment
Recommended Posts