Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest Cooler

distributia energetica in piese muzicale

Recommended Posts

Guest Cooler

Buna.. Ma "intorc" pe forum dupa o absenta indelungata. As vrea sa stiu parerea altora despre topicul formulat de mine. Sa explic mai bine ce vreau. Stiu ca intensitatea unui sunet perceput de urechea umana la aceasi energie electrica folosita pt a-l produce e invers proportionala cu frecventa, cu alte cuvinte pt sunetele inalte e nevoie de mai putina energie pt a "satura" urechea umana.Nu stiu insa cum sunt distribuite sunetele in muzica sa zicem dance-techno (distributia energetica a frecventelor in anumite game de frecvente). As vrea sa imi fac niste incinte pe 3 cai si nu stiu cam care ar trebui sa fie raportul intre bass, medii si inalte.Daca cineva are cunostinte sau stie link-uri speciale pt ce ma intereseaza i-as fi reunoscator. Probabil voi folosi filtre cu frecv de taiere de 900/4Khz si m-ar interesa recomandari pt o putere (totala a difuzoarelor) de 100w RMS (adica x wati bass, y wati medii si z wati inalte) .MERCI!

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca tin eu bine minte, parca era 70% bas, 20% medii si 10% inalte...sper ca gresesc...oricum mai era un topic ceva de genu asta pe la difuzoare sau incinte, nu mai stiu cum se numea, dar stiu ca era, ca l-am citit, dar..nu-l mai gasesc...cauta ca trebuie sa fie pe acolo, ca s-a mai vorbit despre ce puteri trebuie sa aiba basul, mediile si inaltele intr-o boxa...si topicul e cam...parca nu prea spune ceea ce vrei tu sa te referi(cand l-am citit m-am gandit in piesele dintr-o statie, sau ceva..asa mi-a trecut la inceput prin cap...) poate ar fii bine sa il schimbi in puteriel difuzoarelor intr-o boxa, sau raportul basii/bedii/inalte dintr-o boxa(asta e de fapt intrebarea ta...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa nu te iei dupa distributia dint-un anumit gen pt ca nu te poti baza ca o sa ai tot timpul aceleasi rapoarte, ca mai umbli si tu pe la egalizator..etcPuterile alese pt difuri se iau in functie de sensibilitatea acestora si de regimul de utilizare...normal ar ajunge un tweter de 10W la un woofer de 100W dar ar fi bine daca vrei sa tii boxele tare toata ziua sa pui un tweeter mai puternic ca sa nu il arzi din greseala cu un amplificator care distorsioneaza

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Cooler

Mda... "Multumiri" celui care mi-a mutat post-ul...L-am postat la incinte pt ca ARE LEGATURA CU INCINTELE.. vreau sa-mi fac niste incinte si distributia asta energetica avea legatura cu puterea difuzoarelor. Am vazut si eu ceva post similar, insa lucrurile sunt mai complicate. Sunt convins ca distributia de care vorbeam difera f. mult intre diverse genuri muzicale.Sincer nu-mi faceam mari sperante ca voi primi un raspuns concis.. dar am zis sa incerc. E greu sa caut ce vreau eu cu google (pt ca nici nu stiu cum ar fi mai bine sa formulez in english).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Vasile

Eu tiam mutat postul

 

Daca ziceai asa:

"Care este distributia puterilor intr-o incinta acustica" aveai dreptate in cea ce ai afirmat :P

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Vasile

Eu si cu niq_ro suntem admini asa ca noi avem dreptate, si chiar avem :mrgreen: mai ales la vrajeala :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

indiferent de situatie, SEFUL are intodeauna dreptate, fara discutie, fara contestare :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Phantasy

care mi-a pus poza pe acest thread ?? :twisted:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×