Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplif de 400 W alimentat la 180 V


Recommended Posts

Am gasit intro carte veche (de prin `93) o schema de amplificator care la ± 80 V scoate 400 W. Schema e simpluta - are 9 piese (2 condensatoare, 4 rezistoare simple, 1 rezistor de putere, 2 diode) + circuitul integrat Pa04....aici mai scrie ca are distorsiuni de 10 % la 400 W, protectii la temperatura, scutcircuituri a iesirii la Vcc sau la masa si la supravoltarea tesiunii de alimentare

Problema este urmatoarea: la noi in tara nu am gasit circuitul, si am cautat pe net si am gasit ceva ceva dar fara pret ... :cry:

http://eportal.apexmicrotech.com/mainsi ... s/pa04.asp - asta e linku` de la firma cu circuitul integrat

PS: daca stie cineva de unde pot cumpara circuitul asta, si la ce pret sa ma ajute :)

Link to comment
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

O stiam pe asta ... e faina, dar ..... :( multe piese, cablaj mareSi referitor la putere .... nu am nevoie de mai mult de 400 W :shock: Avantajele aleia care o am eu:1. mica - cablaj mic2. componente putine => pret accesibil3. protectii - tot tacamu`Si inca ceva referitor la schema data de tine - am "vazut" unu de ala la treaba - era de 350 W subwoofer amplifier si omora boxe continuu :lol: dar cum umbla meseriasu pe acolo sa puna si sa scoata boxe numai ce vad un fum ..... gata finalii :cry:

Link to comment

cauta pe forum pe la Protectie ceva de genu e titlu acolo gasesti o protectie faina sau dai search pe forum la Protectie si gasesti un post de mine aia e o schema faina pt un amplif de asemenea calibru la mine cablaju pt varianta stereo e de pe o placuta de 30x20cm

Link to comment

30 X 20 ???? :shock: mare ..... pai ala cu 10 piese iti dai seama cat iese?? defapt pe placa sunt doar 9, ca circuitul il montez pe radiator .....Si inca ceva .... nu prea le am cu montajele astea complicate :oops: ... pur si simplu nu am rabdare si deaia prefer sa fac ceva simplu, sau sa cumpar ceva compicat Si inca ceva - in scema aia a ta sunt multi finali => cadura disipata mare :( si iti trebuie un radiator pe masura, iar in schimb la asta al meu ii este suficient un radiator de 400 cm patrati (asa zice in carte)

Link to comment

nici nu cred ca ai sa gasesti asa ceva pe la noi.. si si daca gasesti..pretul...te ustura...in link-ul ala care l-ai dat tu, era un buton..buy new.. daca ii dadeai clic vedeai ca...:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: EK04 EVALUATION KIT, PA04 $219.38 PA04 Op-Amp, 200V, 20A $236.25 PA04A Op-Amp, 200V, 20A $274.09 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:acum tot mai vrei sa faci cu asa ceva..??? :?: :?:

Link to comment

Asta e adevarul ..... :cry: circuitul l-am gasit acum vreo 2 - 3 ani intro revista cu oferta de componente de la aia care au si revista conex ( nu mai stiu cum le zice... am un lapsus :oops: ) si era 1.2 mil ----- acu tre sa fie cam 3 chia 4 milioane :shock:CAT ???????? 240 $ cu banii astia imi iau amplificatoare gata facute...

Link to comment
  • 1 month later...

schema aia acea de 31 Kilo WATTI e dragalasha :) aia cred ca trebuia so postezi si u la ,,Sonorizari Stadioane'' :)aici mai e una un picutz mai slaba http://www.castana.as.ro/20.gifdesi la urma urmei mash cam indoi ca alea scot chiar atata si in plus banuiesc ca lea trebui niste trafuri toroidale ceva mai mare ca unu de sudura :wink:

pai is curios cum poate aia 31kW.....mai ales ca are 22 mosuri de MAX 280W fiecare.......si tinand cont ca parca sunt 2 dinalea pe canala, adica is puse in punte -> 44 mosuri pe iesire... adica vreo 12kW .......12*2 =24 kW... si asta e maxim teoretic.. tu cum ziceai ca scoate mai mult... sau nu mai stii tu sa numeri si sa inmultesti sau nu mai stiu eu..sau amandoi.... :lol:
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines